Ritka állatfaj érkezett hazánkba, nem árt tőle óvakodni + videó

A hollandiai Rotterdamból szállították őket, mintájuk feltűnő.

Forrás: Nyíregyházi Állatpark Facebook-oldala2024. 10. 28. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új fajjal gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark cápagyűjtemény – adta hírül a Nyíregyházi Állatpark közösségi oldalán. Mint írták, a most érkezett leopárdcápákkal már tíz cápafajra bővült a SóstóZooban megtekinthető ragadozók köre. A három leopárdcápa a Rotterdami Állatkertből érkezett és a négyhetes karanténidő letelte, illetve az állatorvosi ellenőrzés után az érdeklődők már megnézhetik őket a Jégvilág Interaktív Bemutató akváriumában.

A leopárdcápa (Triakis semifasciata) könnyen felismerhető karcsú testéről és fekete nyeregszerű feltűnő mintájáról, valamint a testén látható nagy foltokról, ahonnan általános elnevezése is származik. A Csendes-óceánban őshonos faj nevével ellentétben a békésebb cápafajokhoz tartozik. Elsősorban 4–20 méter mélységben él a tengeröblökben és torkolatokban, ahol elsősorban polipokkal, rákokkal, kagylókkal, csigákkal és kisebb halakkal táplálkozik.

Habár a faj a Természetvédelmi Világszövetség vörös listája szerint nem fenyegetett, lassú növekedése és vándorlási szokásai miatt, mely kis helyre korlátozódik, könnyen túlhalászható.

Borítókép: Képernyőmentés a videóból (Forrás: Nyíregyházi Állatpark Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.