Súlyos lezárás jön az M5-ösön, megépítik a vidéki Magyarország legnagyobb csomópontját

Az M44-es gyorsforgalmi út építése miatt október 15-től lezárják az M5-ös autópálya 74. számú csomópontját Kecskemét térségében, és csak a Kecskemétről Budapest irányba utazók hajthatnak fel az M5-ös autópályára – jelentette be Pántya József, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) útépítési beruházások támogatásáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Kecskeméten.

Forrás: MTI2024. 10. 10. 13:03
Felhajtó az M60 autópálya meghosszabbított szakaszán 2015. július 31-én. Az autópályát az 58 sz. főúti csomóponttól 1,8 kilométerrel hosszabbították meg, így Pécs városa elkerülhető.
illusztráció Fotó: MTVA/Sóki Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pántya József elmondta, az M44-es gyorsforgalmi út szakaszai 2016 óta folyamatosan épülnek, eddig 93 kilométert adtak át, és jelenleg a kivitelezés készültségi foka nyolcvan százalék felett van. Hozzátette, a munkálatok miatt már csütörtöktől korlátozások lesznek, lezárják a 74. számú csomópontnál lévő kihajtót a Szegedről Kecskemét, illetve Lajosmizse irányába érkező forgalom előtt.

Részletezte: Békéscsabától Szentkirályig a gyorsforgalmi út már járható, most Szentkirálytól az 5-ös számú főútig zajlanak a kivitelezési munkálatok 33,6 kilométeren, amelyből jövő tavasszal 32,5 kilométer megnyílik a forgalom előtt. Hozzátette, a napokban kezdik meg annak a csomópontnak a kialakítását, ahol az M44-es gyorsforgalmi út és az M5-ös autópálya találkozik. 

Ez lesz a vidéki Magyarország legnagyobb csomópontja

– hangsúlyozta, és beszámolt arról is, hogy az M44 további, 42 kilométeres szakaszának a tervezési folyamatai is elindultak, ami a magyar–román határ és Békéscsaba irányt foglalja magába. 

Ezzel válik teljessé az M44-es gyorsforgalmi út egészen az M5-ös autópályáig.

Szeberényi Gyula Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, az M5-ös autópálya és az M44-es gyorsforgalmi út csomópontjának építése nem csak Kecskemét, hanem a régió számára is meghatározó jelentőségű, hiszen a közlekedési kapcsolatok javulása alapvető feltétele a gazdasági növekedésnek és a lakosság életminőségének javulásának is.

Hozzátette: az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával megújultak a város nagy gyűjtőútjai, amelyek fejlesztése Kecskemétnek még jobb megközelítést biztosítanak. Kiemelte, Kecskemét városa sem tétlenkedett, hiszen az elmúlt öt évben 45 utat és csomópontot épített vagy újított fel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.