Mi lesz a Csík Zenekarral a névadó nélkül? Most kiderül

Üzent a rajongóknak a névadó-alapító tag.

Forrás: Kisalföld2024. 10. 10. 12:47
A Csík Zenekar Fotó: Kisalföld/Nagy Gábor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a jövőbe tekintünk, egészen biztosak vagyunk abban, hogy a Csík Zenekar megmarad Csík Zenekarnak: azt a hagyományt viszi tovább, amelyet megteremtett és képviselt.
– írták a weboldalukon, amelyre a Kisalföld bukkant rá. 

Ezzel jelentették be a Csík zenekar névadójának visszavonulását. Az együttes csaknem harminchat évvel ezelőtt alakult meg, azóta már a Kossuth-díjjal is kitüntették őket, és a részben népzenét, részben népzenei elemeket is felhasználó könnyű- és világzenét játszó magyar együttes úgy tűnik, mérföldkőhöz ért. 

Csík János azt írta, több mint harminchat évet töltött a zenekar megtartásával, életével, ez több mint a fél élete, így tehát nem könnyű ettől elszakadnia.

 Irgalmatlanul nehéz döntés volt, de be kell látnom a realitásokat

– fogalmazott, mégis hozzáfűzte, hogy nyugodt, ugyanis a Csík Zenekar továbbra is Csík Zenekar marad. „Egy percig sem volt kérdés számomra: vigyék tovább a nevet is, és mindazt, ami ehhez a fantasztikus csapathoz kapcsolódik” – fűzte hozzá és megjegyezte, Tibit kifejezetten alkalmasnak látja, ráadásul friss, fiatal tehetség, ami nagy lehetőség a megújulásra, amelynek éppen eljött az ideje. 

Nem mondom, hogy nem fog összeszorulni a szívem, amikor látom őket, de azért kicsit jól is esik elengedni ezt a feladatot, amely mára túlnőtt rajtam

 – részletezte, beszámolt arról is, nem tudta volna a magánéleti viharait túlélni, ha a zenésztársai nincsenek mellette. „Hála van bennem, köszönet és drukkolás. Folytassátok, barátaim! Aztán úgyis zenélünk még együtt” – összegzett Csík János, akitől az óévbúcsúztató, december 29-i koncerten köszönnek el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.