Több mint tizennégymilliós bírságot kapott Gyurcsány Ferenc

A frakcióvezető napirend előtt minősíthetetlen stílusban beszélt a parlamentben.

2024. 10. 12. 16:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint tizennégymillió forintos bírságot szabott ki Gyurcsány Ferencre az Országgyűlés elnöke, Kövér László, amiért a bukott miniszterelnök minősíthetetlen módon beszélt Orbán Viktorral szembeni felszólalásában – számolt be a Híradó.hu.

A nagy összegű büntetésről a DK elnöke a közösségi oldalán, egy videóban számolt be szombat reggel. Gyurcsány Ferenc a napirend előtti felszólalásában így esett neki a magyar miniszterelnöknek:

A magyar kormányfő eladta önmaga becsületét, végül eladta hazája becsületét, és eladta hazája függetlenségét és önállóságát. Magyarországnak ma áruló kormánya és áruló miniszterelnöke van.

Ezután heves szóváltás alakult ki az ülést vezető Kövér László és a DK-s frakcióvezető között,  majd a házelnök elvette a szót Gyurcsánytól.

A DK szerint Kövér László visszaélt házelnöki hatalmával, korlátozva a képviselők szólásszabadságát. A párt jelezte, hogy Strasbourgig fogják vinni az ügyet.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.