Tovább nőhet a koronavírusos fertőzések és az influenzás esetek száma

Emelkedett a vírusok örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben.

Forrás: MTI2024. 10. 10. 20:06
Marburg, 2020. június 8.
A Virológiai Intézet egyik mukatársa dolgozik a marburgi Philipps Egyetem laboratóriumában 2020. június 8-án. A marburgi Philipps Egyetem, a Német Fertõzéskutatási Központ (DZIF), a müncheni Ludwig Maximilian Egyetem (LMU) és a Hamburg-Eppendorf Egyetemi Orvosi Központ (UKE) mukatársai közösen dolgoznak a koronavírus elleni védõoltás kifejlesztésén.
MTI/EPA/Ronald Wittek
Fotó: Ronald Wittek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) közlése szerint az év 40. hetében emelkedett a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja. Hozzátették, hogy emelkedő tendencia tapasztalható nyolc vizsgálati helyszínen: 

Budapest Észak-pesti és Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, Debrecenben, Egerben, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden és Szolnokon. 

A többi helyszínen stagnáló tendencia volt jellemző. A tájékoztatás szerint a települések többségén a koronavírus mennyisége az emelkedett tartományban van, négy településen, Pécsen, Szegeden, Egerben és Salgótarjánban pedig eléri a magas tartományt. Az NNGYK közlése szerint a közeljövőben a koronavírus-esetszámok növekedése várható. 

Tudatták azt is, hogy az influenza A vírusa örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja is emelkedik: a 40. naptári héten Budapest Észak-pesti és Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, valamint Kaposvár mintájában volt kimutatási szint felett. Hozzátették: a közeljövőben az influenza-esetszámok emelkedésére is számítani kell.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.