Ügyifogyi, Dulifuli és Okoska kicsit még lökdösődnek, aztán összeáll a balliberális fiúcsapat a fővárosban + videó

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint nehéz ciklus elé néz a főváros.

2024. 10. 04. 21:24
Forrás: HÍRTV
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Karácsony Gergely Ügyifogyi, Magyar Péter Dulifuli, Vitézy Dávid pedig Okoska, csak hogy ez nem Aprajafalva, hanem Budapest! – a Fidesz budapesti frakcióvezetője így jellemezte a Fővárosi Közgyűlést, amelynek a pénteki alakuló ülésén nem választottak főpolgármester-helyettest, mivel a tisztség betöltőjének személyére Karácsony Gergely főpolgármester nem tett javaslatot, és az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának módosításáról sem tudtak dönteni.

Nagyobb kabarénak minősítette a közgyűlés alakuló ülését Szentkirályi Alexandra a Hír TV stúdiójában, mint egy Hupikék törpikék mesét.

A frakcióvezető szerint nagyon küzdelmes öt évnek néznek elébe, s nem feltétlenül a közgyűlés tagjai, hanem a budapestiek. Magyar Péter is végig ott volt az alakuló ülésen, amit Szentkirályi Alexandra úgy értékelt, hogy a Tisza Párt vezére nem bírta ki, hogy a pénteki ülés ne róla szóljon.

Neki oda kellett menni, neki interjút kellett adni, neki mutatnia kellett magát

– tette hozzá a politikus. Szerinte az egész arról szólt, hogy Magyar Péter nem akarta engedni a saját rutintalan párttársainak, hogy a szivárványkoalíciós paktumból véletlenül kiszavazzanak.

Szentkirályi Alexandra úgy látja, hogy Magyar Péter szereti elvinni a show-t. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője biztos benne, hogy a Tisza Párt le akarja uralni a Fővárosi Közgyűlést, de ehhez szüksége van Karácsony Gergely támogatására is.

Karácsony Gergely, a Tisza Párt, majd oldalágról Vitézy Dávid tulajdonképpen már egy összeállt fiúbanda, lehet, hogy még megy a lökdösődés, hogy ki játssza a szólót a gitáron, de ez már egy jól kipróbált társaság – jegyezte meg a frakcióvezető.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Forrás: Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.