Új miniszteri biztost nevezett ki Hankó Balázs

Feladata a generációk közötti együttműködés segítése lesz.

2024. 10. 25. 7:26
_CZ_3299
20240905 Budapest Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kardosné Gyurkó Katalint nevezte ki Hankó Balázs miniszter a generációk közötti együttműködés segítéséért felelős miniszteri biztosnak – olvasható a tárca lapunkhoz eljuttatott közleményében. Az új miniszteri biztos a feladatkörében felel a generációk közötti együttműködést segítő igények, javaslatok koordinálásáért, a szakmai-módszertani fejlesztési célok kidolgozásáért, a változó generációs igények összehangolásáért, társadalmi programok kidolgozásáért.

Feladatai közé tartozik, hogy közvetítsen a családi civil- és érdekképviseleti szervek és a kormányzati szervek között a családok és a nemzedékek közti együttműködés sajátos érdekeinek hatékonyabb érvényesítése érdekében. Tevékenysége egyszerre érinti a családügy, a demográfia, a civil szervezetek, az oktatás és a kultúra területét.

Munkája során szakmai észrevételeket tesz a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztése érdekében, közreműködik a népesedéspolitikával kapcsolatos szakmai feladatok ellátásában, kezdeményezi döntések meghozatalát, feladatok előkészítését, azok végrehajtásának ellenőrzését.

Kardosné Gyurkó Katalin közgazdász, öt gyermek édesanyja. 2016 és 2024 között a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, korábban főtitkára. Az egyesület elnökeként érdekvédelmi, karitatív munkát végzett a tizenhatezer családot tömörítő egyesületben. Elnöksége ideje alatt stabilizálódtak, majd megerősödtek az egyesület pénzügyi alapjai, jelentősen nőtt az egyesület tagsága, bővültek a tagkártyához kapcsolódó kedvezmények, megnövekedett az egyesület adománygyűjtő tevékenysége, több országos jelentőségű programmal bővült a NOE tevékenysége. 

Az Európai Parlament, az IFFD és a Polgári Magyarországért Alapítvány is díjjal ismerte el az egyesület tevékenységét.

A NOE-díj mellett munkájáért 2014-ben Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült.  2018 májusában a családvédelem területén kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenységéért Pro Familiis-díjban, 2024-ben kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend tiszti kereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

 

Borítókép: Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.