Valaki horogkeresztet festett egy emlékműre a XII. kerületben

A rendőrség nyomoz.

Forrás: Facebook2024. 10. 09. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ezúton szeretnénk tájékoztatni a kerület lakosságát, hogy az október 7-ről 8-ra virradó éjszaka a Csörsz parkban álló emlékműre felfestett horogkeresztek ügyében önkormányzatunk haladéktalanul intézkedett a felfestés eltávolításáról” – adta hírül a  XII. kerületi önkormányzat bejegyzésében. 

Hozzáfűzik, értesítették a rendőrséget is, amely önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt indított nyomozást az egyelőre ismeretlen tettes(ek) ellen. Az eljárás alakulásáról tájékoztatni fogják a lakosságot. 

Továbbá megköszönték mindenkinek, aki „nem nézte némán ezt a gyalázatot, hanem értesítette a hatóságokat.” Egyébként nem egyedi eset, hogy alkalmanként feltűnik idehaza egy-egy horogkereszt, tavaly októberben a Győri Járási Ügyészség egy 15 éves fiúval szemben emelt vádat, önkényuralmi jelkép használata és műemlék megrongálásával elkövetett rongálás miatt.

Szintén tavaly, december 6-án szentesi lakásának utcafronti szobaablakában, a köznyugalom megzavarására alkalmas módon, egy önkényuralmi jelképnek minősülő, horogkeresztet ábrázoló zászlót helyezett ki.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.