A Fidesz ma ismerteti EP-programját

Orbán Viktor beszédével megkezdődik a Fidesz európai parlamenti kampánya, amelyen ismertetik a párt választási programját. Az MSZP—Párbeszéd egy kampánybusszal száz helyre akar országszerte eljutni, hogy népszerűsítsék Haza. Szeretet. Európa című tervüket. Az Európai Egyesült Államokat képviselő Gyurcsány Ferencéknél április 14-én dördül el a startpisztoly.

Bákonyi Ádám-Baranyai Gábor-Gabay Dorka
2019. 04. 05. 6:52
null
A miniszterelnök beszédében ismét hangsúlyos elem lesz a nemzeti szuverenitás megőrzése Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz mai európai parlamenti (EP) választási kampánynyitóján, a Parlamenti szalon című rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet, amelyen ismertetik a Fidesz európai parlamenti választási programját. Ebben várhatóan kiemelt szerepet kap a nemzeti szuverenitás kérdése, a migráció elleni küzdelem, a keresztény kultúra védelme, illetve az unió intézményrendszerének megújítása.

A Bálnában szervezett délutáni eseményen köszöntőt mond Kocsis Máté frakcióvezető, előadást tart Trócsányi László igazságügyi miniszter, EP-listavezető, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Szájer József EP-képviselő.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a Fidesz helyi szervezetei is gőzerővel készülnek a kampányra, a párt meghatározó politikusai pedig hamarosan országjárásba kezdenek, hogy bemutassák az embereknek Európa jövőjére vonatkozó elképzeléseiket.

Közben az MSZP–Párbeszéd egy busz útnak indításával már tegnap megkezdte a korteshadjáratot. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, EP-listavezetője elmondta, a kampánybusz hat-hétezer kilométert tesz majd meg és több mint száz helyszínre megy el, hogy népszerűsítsék a Haza. Szeretet. Európa című elképzeléscsomagjukat. Ebben célként szerepel, hogy legyen 236 ezer forint a minimálbér, 95 ezer forint a minimális nyugdíj, 47 ezer forint a minimális családi pótlék.

A miniszterelnök beszédében ismét hangsúlyos elem lesz a nemzeti szuverenitás megőrzése
Fotó: Havran Zoltán

– Az MSZP és a Párbeszéd busza a bevándorláspárti koalícióba tart. Az ő képviselőik eddig sem a magyar emberekért küzdöttek az Európai Parlamentben, hanem a migránsokért – rea-gált a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt közleménye szerint az ellenzéki pártszövetségnek kampánya során azt is el kellene mondania az embereknek, hogy ők Brüsszelben minden egyes bevándorláspárti javaslatot megszavaztak – a betelepítési kvótát, a migránsvízumot, a migráció legalizálását –, és ugyanezt akarják folytatni az új Európai Parlamentben is.

A DK április 14-én, a Budapest Kongresszusi Központban tartja EP-kampánynyitóját. Az Európa, maradunk című rendezvényen beszédet mond Gyurcsány Ferenc és felesége, a párt EP-listáját vezető Dobrev Klára. „Mi, európai magyarok az Európai Egyesült Államokat képviseljük” – teszi egyértelművé meghívóján a DK. Gyurcsányék európai minimálbérrel, nyugdíjjal és családi pótlékkal, illetve a nagyvállalatokra kivetett európai multiadóval kampányolnak majd.

A Mi Hazánk Mozgalom tulajdonképpen már Toroczkai László pártelnök évértékelőjével elkezdte EP-kampányát, az elnök, valamint a párt országgyűlési képviselői ugyanis február eleje óta járják az országot, és különböző fórumokon vázolják fel elképzeléseiket az unióról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.