„A hatpárti baloldal jobbra nyitott, balra zárt”

Szanyi Tiborék szerint a Fidesz–KDNP mellett egy SZDSZ 2.0 szövetség rajzolódik ki, ami jobbra nyitott, balra zárt polgári-liberális szövetség.

Magyar Nemzet
Forrás: Kossuth Rádió2021. 03. 12. 9:13
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mind a 106 körzetben indít jelöltet az ISZOMM, Szanyi Tibor pártja – nyilatkozta a Kossuth rádióban Huszti Andrea pártelnök.

– A Fidesz–KDNP mellett egy SZDSZ 2.0 szövetség rajzolódik ki, ami jobbra nyitott, balra zárt polgári-liberális szövetség. Ez egy neoliberális hatosfogat, amely a tőketulajdonosok érdekeit képviseli

– érvelt Huszti Andrea.

A baloldali párt szerint Magyarországon egy ideje a politikai elitek egymást akarják leváltani, ahelyett, hogy a dolgozókkal foglalkoznának. A pártelnök szerint a válság miatt százezrek kerültek veszélybe, az ISZOMM-nak ők a célcsoportja. Huszti Andrea szerint a munkásokat kell képviselniük.

– A tagjaink nagy része saját bőrén érzi a vadkapitalizmus rombolását, első tíz jelöltünkből öten hitelkárosultak

– közölte az ISZOMM elnöke.

A bizonytalanok, a kiábrándultak, akik nem találnak baloldali alternatívát: őket célozzák meg, a Publicus Intézet szerint pedig már egy százalékon állnak. A 106-ból eddig tíz jelöltet jelentettek be, havonta folytatni fogják az indulók bemutatását. Azért dolgoznak, hogy az ötszázalékos küszöböt elérjék, hogy legyen egy „vegytiszta baloldali frakció” az Országgyűlésben. Huszti Andrea szerint a szociális válságot így lehet csak felszámolni. Kétszázötvenezres minimálbért és ötvenezer forintos családi pótlékot is ígérnek, amennyiben kormányra kerülnek – hangzott el a műsorban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.