Aláírásgyűjtés indul a belvárosi hajléktalanszálló ellen

Petícióban tiltakozik a Városházára tervezett hajléktalanszálló létrehozása ellen a Fidesz Belváros-Lipótváros Budapest V. kerületi Szervezete. Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester által vezetett önkormányzat már napokkal korábban felháborodását fejezte ki, hogy a megkérdezésük nélkül jelölte ki Karácsony Gergely főpolgármester a Gerlóczy utcai épületszárnyat a Dankó utcából érkező hajléktalanok számára.

2020. 05. 09. 19:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

- Karácsony Gergely minden előzetes egyeztetés nélkül jelentette be, hogy hajléktalanszállót létesít Budapest szívében, a belvárosi Gerlóczy utcában. Karácsony annak idején azt ígérte, hogy „minden fontos kérdésben egyeztetést kezdeményez az érintettekkel”, ennek ellenére sem a kerület lakóival, sem képviselőikkel nem konzultált az őket is érintő terveiről. Úgy látszik, ránk nem vonatkozik a sokat emlegetett szolidaritás – áll a Belvárosi Fidesz közleményében. Az V. kerületi szervezet Borbély Lénárd csepeli polgármesterhez hasonlóan internetes aláírásgyűjtésbe kezdett Karácsony Gergely önkénye és a belvárosi hajléktalanszálló ellen.

Mint ismeretes, Borbély Lénárd, Csepel polgármestere több ezer tiltakozó aláírást gyűjtött össze a XXI. kerületi Táncsics Mihály utcába tervezett karanténszálló ellen. Karácsonyt a helyi ellenállás nem zavarta, de tehetetlenné vált amikor Borbély változtatási tilalmat rendelt el az elhagyatott iskolaépületen. A főpolgármester akkor döntött úgy, hogy akkor a Városházának egy kihasználatlan szárnyát alakít át az Oltalom Karitatív Egyesület lakóinak számára.

A Magyar Nemzet megírta: a Táncsics Mihály utcai épület nem véletlenül került Karácsonyék látóterébe. Az épület egy olyan önkormányzati körzethez tartozik, ahol kis különbséggel tudott nyerni a Fidesz tavaly októberben, ezért pár tucat új lakó szavazata átfordíthatja a szavazatok arányait a következő országgyűlési választáson. Nem Csepel volt az egyetlen kerület ahová hajléktalanokat költöztettek Karácsonyék, egy józsefvárosi bérházba a lakók mellé szállásoltak el hajléktalanokat a Gyáli útról.

Egyes vélemények szerint ezzel kezdetét vette a nagy liberális sakkjátszma a kerületi hajléktalanszállók között, ahol az előzetes becslések szerint a hiányzó baloldali szavazatok könnyedén pótolhatók a hajléktalanok áthelyezésével, amennyiben az általuk kívánt szállókat létrehozzák a kormánypárti kerületekben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.