Az egészségbiztosító szerint hazudott a Népszava

A háziorvosok minden szükséges tájékoztatást megkaptak és megkapnak a regisztrált legidősebbek oltásával kapcsolatban.

Magyar Nemzet
2021. 02. 03. 20:16
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Népszava A vakcinaelosztás az új akadály című cikkében valótlan állításokat fogalmazott meg a háziorvosok számára múlt pénteken megküldött, az oltandó páciensek listájával kapcsolatosan”

– írta a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) szerdai közleményében.

Az NEAK hangsúlyozta, hogy

a háziorvosok minden szükséges tájékoztatást megkaptak és megkapnak a regisztrált legidősebbek oltásával kapcsolatban,

ezt igazolja az is, hogy a háziorvosok döntő többsége rendben felkészült az oltásra.

„A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő az adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően auditált, többszörösen titkosított csatornán, az úgynevezett e-Jelentés programon keresztül kommunikál a háziorvosokkal a TAJ-szintű adatok tekintetében. A háziorvosok jól ismerik ezt a hosszú évek óta működő rendszert, hisz havonta több alkalommal is használják a kétirányú kommunikációhoz” – tájékoztatott a NEAK.

Hozzátették: „A NEAK a vonatkozó jogszabályok alapján nem is közölhetne TAJ-szintű adatokat más módon, ezért szürreálisnak tartjuk és visszautasítjuk a cikk által megszólaltatott háziorvos nyilatkozatát a »világhálón keringő sajtpapírokról«.”

Hangsúlyozták: a NEAK által kiküldött tájékoztatólevél részletes javasoltakkal és meghatározott oltásszervezési folyamattal kívánta segíteni a háziorvosok munkáját.

A NEAK szerint sajnálatos, hogy olyan jellegű cikkek jelenhetnek meg, mint a Népszava említett írása, hisz azon túl, hogy valótlan állításokat tartalmaznak, megpróbálnak zavart okozni az oltásszervezés rendszerében.

„Amennyiben egy háziorvosnak kérdése merülne fel az oltandó páciensek listájával, vagy bármilyen egyéb, a hatáskörünkbe tartozó kérdéssel kapcsolatban, kérjük, forduljon bátran a NEAK munkatársaihoz. Ígérjük, hogy korrekt és helytálló választ fog kapni” – húzták alá.

Hadházy nem áll le az álhírgyártással

Félrevezette a lakosságot Hadházy Ákos az orosz Sputnik V vakcinával kapcsolatos szerdai Facebook-bejegyzésével az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szerint (OGYÉI). Az OGYÉI-nek arra kellett válaszközlemény kiadnia, hogy a független, de a Momentum támogatását élvező országgyűlési képviselő a posztjában a csernobili atomkatasztrófával riogatott az orosz vakcinával összefüggésben, valamint azt állította, hogy Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.