Az Origó újságíróját is megpróbálta becsapni az MSZP álmentősnője

Sztankay Ádámnál már évekkel ezelőtt próbálkozott az MSZP videójában szereplő Németh Athina.

Forrás: Origo2020. 06. 09. 15:58
null
Árnyékra vetődtek. A korábbi és a jelenlegi elnöke miatt többen szakítottak az MSZP-vel Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Origó újságírójánál, Sztankay Ádámnál már évekkel ezelőtt próbálkozott az MSZP videójában mentőként szereplő Németh Athina. Természetesen az újságíró rájött, hogy csaló, ahogy természetesen az MSZP sem hihette, hogy egy mentőtisztről van szó. Viszont a politikai érdekük azt diktálta, hogy a nyilvánvaló hazugságot igazságnak mutassák be. Mint ismert, a bajai álvideó ügyéhez kísértetiesen hasonlító történet vállalhatatlan helyzetbe hozta a szocialistákat. A vezetőik bujkálnak, az Origónak nem akartak nyilatkozni, a fő felelős, a videót bemutató Korózs Lajos és a videót szintén reklámozó pártelnök, Tóth Bertalan is hallgat. Kovács László, a volt pártelnök azt mondta az Origónak, hogy alig tud részleteket az ügyről. Esetében ez hihető, de a jelenlegi vezetők bujkálása meglehetősen árulkodó. További kérdések merültek fel a botrány miatt, hiszen a magát az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentősének kiadó nő alaposan be van ágyazva a baloldali politikai világba. Ismerőse többek között Gyurcsány Ferencnek, Magyar Bálintnak és Demszky Gábornak.

Mint beszámoltunk róla, hasonló, bajai hírhamisítási ügye már volt az MSZP-nek 2013-ban. Mint ismert, vasárnap délután a szocialista párt egy drámai hangú kisfilmet tett közzé a közösségi oldalán, amelyben Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke a magát az OMSZ munkatársának kiadó Németh Athinával beszélgetett a magyar egészségügy helyzetéről. Hihetetlen dolgokat állított (hazudott) – például, hogy tíz hazaküldött betegből kilenc meghal. Miután a teljes baloldali propagandahálózat átvette a hírt, az OMSZ közleményben jelezte, hogy a nőt egyetlen megkérdezett mentő sem ismeri, és nem szerepel sem a szervezet, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában. Az a magánszolgáltató is azt mondta, hogy nem ismeri, akit Németh később a nyilatkozataiban említett.

Herskó János lányának is kiadta magát

Az MSZP-s videó főszereplőjének nem ez volt az első zűrös ügye – ezt bizonyítja kollégánk története is. Sztankay Ádám, az Origó Kultúra rovatának újságírója – felismerve az asszony nevét – elmesélte, hogy évekkel korábban Németh Athina a Facebookon ismeretlenül írt neki azzal az ürüggyel, hogy ő a Kossuth-díjas magyar filmrendező, Herskó János lánya. Eltelt pár hónap, kollégánknak pedig eszébe jutott, hogy szívesen írna egy portrét a nagy filmművészről, ezért megkereste a „lányát”. Miután telefonon felhívta, Krisztinavárosban egy étteremben találkoztak, azonban kollégánknak azonnal feltűnt, hogy valami nem stimmel a nő körül. „Megismételte, hogy Herskónak a lánya, amiket mondott, az valamelyest összhangban is volt Herskó élettörténetével, de azért voltak súlyos hiányosságok is benne” – fogalmazott.

Mivel kollégánknak eléggé gyanús volt a dolog, ezért Herskó János tanítványainál rákérdezett arra, hogy az ismert rendezőnek van-e ilyen nevű lánya. Kiderült, hogy akivel Sztankay Ádám találkozott, egészen biztosan nem a lánya. A történetnek úgy lett vége, hogy kollégánk írt egy egyértelmű üzenetet Némethnek arról, hogy lebukott. Elmondása szerint a nő azóta törölte az üzenetváltásaikat.

A különböző internetes fórumok egyébként tele vannak Németh Athina kétes történeteivel. „Ez a Németh Athina egy csöves csaló. Ápolóként ismerem ápolói csoportokból, ahol mindig magánápolói munkát keresett. Aztán egy hozzátartozó leírta, mit művelt a demens beteggel. Aludt és ivott egész nap egy trottyos mackónadrágban, miközben a néni magatehetetlenül feküdt tele pelenkával” – írta az egyik hozzászóló az Elég Facebook-oldalán. Soros blogja, a 444 posztja alatt pedig azt a történetet osztotta meg, miszerint Németh „baleset-biztosításokat tukmál rá másokra telefonon keresztül”. Ezt látszik alátámasztani, hogy a nő adatlapján elérhető olyan kép, ahol egy biztosítócég molinója előtt beszél.

Erősen be van ágyazva a baloldali politikai világba

Mindenképpen érdekes, hogy Németh Athina erős baloldali kapcsolatokkal rendelkezik – legalábbis ez derül ki a Facebook-oldaláról. Ismerősei között megtalálható

  • Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció elnöke
  • Demszky Gábor korábbi főpolgármester
  • Magyar Bálint volt oktatási miniszter
  • Wittinghoff Tamás, Budaörs baloldali polgármestere
  • Dercsényi Dávid, a HVG volt, a Pesti Hírlap jelenlegi munkatársa
  • Bakács Tibor (Settenkedő)
  • Ha Németh a kollégánknak nagyon hamar gyanús lett, akkor az MSZP-nek is tudnia kellett, hogy hazudik. Minden bizonnyal olyasmivel házalt náluk, ami megfelelt a politikai céljaiknak. Nem kizárt, hogy egy zavarodott asszony állapotát használták ki, tudatosan.

    Bujkálnak a szocialisták

    Kíváncsiak voltunk a szocialista párt vezetőinek a véleményére, ezért négyüket is megkerestük. Telefonon elértük Kovács Lászlót, az MSZP volt elnökét, aki azt mondta, nem ismeri az ügy részleteit. „Futólag láttam a hírt, tudom, hogy Korózs Lajos nyilatkozott, de nem tudok véleményt mondani az ügyben, mivel semmiféle konkrét bizonyítékot nem láttam, se pró, se kontra” – magyarázta az Origónak a politikus, hozzátéve, nem lenne szerencsés, ha „nagyon bizonytalan tények alapján” nyilatkozna arról, hogy „helyes vagy nem helyes”, amit pártja, illetve Korózs tett. „Nem lehet úgy véleményt mondani, ha az embernek nincsenek tények a birtokában” – fogalmazott Kovács László, aki szerint az nem elegendő bizonyíték, hogy pártja törölte az oldaláról az ominózus videót – olvasható az Origó cikkében.

    Szintén kerestük Tóth Bertalan jelenlegi és Lendvai Ildikó volt elnököt, valamint a felvételen szereplő Korózs Lajost, azonban cikkünk megjelenéséig nem sikerült szóra bírnunk őket.

    Nehezen érthető a látványos hallgatás, mert Németh története hónapok óta kering ellenzéki körökben. A Klubrádióban már április végén megszólalt az állítólagos ápoló, később feltűnt Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán, ahol a most is előadott történetet tartalmazó kommentekben támadta a kormányt.

    A teljes cikket az Origó oldalán olvashatja el.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.