Böcskei Balázs próbálta megmagyarázni, hogy a DK nem kampányolt az oltások ellen

Böcskei cége dolgozik a párt brüsszeli csapatának, sőt maga is tanácsadója Gy. Németh Erzsébetnek.

Forrás: MANDINER.HU2021. 04. 07. 23:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Böcskei Balázs, aki nemrég lett a fővárosi városháza főtanácsadója, a beszélgetés során a DK oltásellenes retorikáját védelmezte és be akarta bizonyítani, hogy Gyurcsány Ferencék több hónapon át tartó hergelése a keleti vakcinákkal szemben nem volt oltásellenes hangulatkeltés.

A 444 szerint Böcskei Balázs egyébként fővárosi tanácsadóként formálisan Gy. Németh Erzsébet DK-s politikus hivatalának dolgozik.

A DK jelenlegi szóvivője, Barkóczi Balázs pedig korábban elemző volt a Böcskei által vezetett IDEA Intézetnél. Böcskei Balázs egyik cége, a Respublica Kft. pedig bedolgozik a DK európai parlamenti csapatának.

„Ez a múltátírás természetesen nem jött össze neki: az ATV stúdiójában szembesítettem a valósággal, illetve a baloldali politikusok, véleményformálók azon kijelentéseivel, amelyekkel elbizonytalanították az embereket egyes vakcinákkal szemben. Szomorú, hogy sokan a baloldal oltásellenes kampánya következtében, politikai okok miatt utasítottak el egyes oltóanyagokat, majd tragikus módon elhunytak a fertőzés következtében” – írta a beszélgetés kapcsán kitett posztjában Deák Dániel a Facebookon.

Januárban még vizsgálóbizottságot akart a DK a kínai vakcina ellen, ezen kívül aláírást is gyűjtöttek a témában. A DK egészségpolitikusa, Komáromi Zoltán pedig arról beszélt, hogy ő vitatkozik azzal, hogy bármelyik vakcina jobb, mint a vírus, az orosz vakcina magyarországi tesztelését pedig emberkísérletnek nevezte – olvasható a Mandiner cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.