Cigarettacsempészt alakított Ukrajnában az MSZP-s + videó

Diplomáciai mentességre hivatkozva próbált meg a cigarettacsempész Legény Zsolt kibújni a felelősségre vonás alól.

2020. 12. 11. 9:03
null
Cigarettacsempészeten bukott meg Ukrajnában Legény Zsolt, az MSZP egyki erős embere, aki azonnal kilépett a pártból Forrás: MSZP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cigarettacsempészeten bukott le csütörtökön Legény Zsolt, az MSZP politikusa Ukrajnában, adta hírül az ukrán Jevropejszka Pravda.

Cigarettacsempészeten bukott meg Ukrajnában Legény Zsolt, az MSZP egykori erős embere, aki azonnal kilépett a pártból
Fotó: MSZP

Az ukrán portálnak nyilatkozó határőr szóvivő elmondta: a Magyarország felé a Beregsurány–Luzsanka határátkelőn kilépni kívánó 42 éves férfi

diplomata-útlevéllel igazolta magát, és nem engedte átvizsgálni a személyautóját.

Félreállították a sorból, majd értesítették a magyar külképviseletet, ahonnan magyar diplomaták érkeztek a határátkelőre. Jelenlétükben végül átvizsgálták a határőrök és a vámosok a férfi egyébként civil, magyar rendszámú autóját, és a csomagtartóban ukrán zárjegyes cigarettát találtak. Mint a helyszíni rendőrségi videófelvételen is jól látható, a csomagtartó teljesen tele volt csempészett cigarettával.

Tegnap este az MSZP Országos Központ az MTI-OS felületen rövid közleményben reagált párttársuk bűncselekményére: „Az ukrán hatóságok a mai napon Ukrajnában tetten érték cigarettacsempészés közben Legény Zsoltot. Legény Zsolt ma este lemondott minden párttisztségéről, és kilépett az MSZP-ből. Diplomata-útlevele azonnali visszavonását kezdeményeztük” – írták.

Az MSZP honlapján ma már nem található meg Legény Zsolt életrajza.

 

Információk szerint Legény Zsolt csütörtökön 22.33 órakor gyalogosan Beregsurány Közúti Határátkelőhelyen Magyarország területére belépett, személygépkocsiját és az abban talált jövedéki termékeket az ukrán hatóságok lefoglalták.

A jogász végzettségű Legény Zsolt 2006–2010, illetve 2010–2014 között volt az MSZP országgyűlési képviselője, előbb az ifjúsági, szociális és családügyi bizottságnak, majd az az európai ügyek bizottságának, illetve a fogyasztóvédelmi eseti bizottságnak, valamint a mezőgazdasági bizottságnak volt a tagja. 2010-ben Tornyospálca önkormányzati képviselőjének választották meg, majd betöltötte a Magyar Szocialista Párt frakcióvezető-helyettesi tisztségét, és az MSZP országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsának elnöke is volt. Lemondásáig a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke volt.

 

Az Index emlékeztet rá, hogy az ukrán–magyar viszony az utóbbi időben nem csak a nyelvtörvény miatt feszült. Legutóbb Grezsa Istvánt tiltották ki Ukrajnából, miután Kijev azzal vádolta meg a magyar kormányt, hogy a kárpátaljai magyarok támogatásával a legutóbbi választásokon közvetlenül is beavatkozott az ukrán belpolitikába. Magyarország viszont az ország NATO- és EU-csatlakozási tárgyalásainak blokkolásával próbálja elérni a magyar kisebbségi jogok érvényesítését Ukrajnában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.