Covid-díj a tanárok és edzők munkájának elismeréséért

„Kedvenc Online Tanárom 2020” különdíjra várja a jelöléseket a MOL Alapítvány a MESTER-M programban. Azokat a tanárokat és edzőket szeretnék elismerni, akik a tavaszi Covid–19 járvány során kimagasló munkát végeztek az online oktatásban – olvasható a MOL közleményében.

Magyar Nemzet
2020. 10. 26. 14:33
null
Nyíregyháza, 2020. június 2. Diákok a felzárkóztató órán a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tantermében 2020. június 2-án. Mostantól a pedagógusok lehetőséget kaptak, hogy felzárkóztató órákon tanítsák az iskolában azokat a diákokat, akik a digitális oktatás ideje alatt ennek szükségét érzik. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén tavasszal a hirtelen elrendelt karantén mindenkit próbára tett, különösen a pedagógusokat, akiknek nemcsak a tananyag leadásával és a számonkéréssel kellett foglalkozni, hanem meg kellett találni a módját, hogy a diákokkal tudják tartani a kapcsolatot, hiszen ez is része oktató-nevelő munkájuknak. A sportolók esetében sem volt kisebb a feladat: az edzőknek az otthoni edzéskörülmények mellett és a versenyek hiányában kellett fenntartani a motivációt és az edzettséget.

A MOL Alapítvány a „Kedvenc Online Tanárom 2020” különdíjjal ezeknek a pedagógusoknak – tanároknak és edzőknek – a teljesítményét szeretné elimserni. Az online jelöléseket 2020. december 31-ig várják a https://www.molalapitvany.hu/cikk/mol-mester-m-dij oldalon.

A díjat azok a pedagógusok nyerhetik el, akik

a lehető legjobban tudták biztosítani a tananyag folyamatos átadását, és meg tudták őrizni diákjaikkal a közvetlen kapcsolatot, segítették őket a digitális oktatásra történő átállásban, vagy különösen innovatívak voltak a 2020. március–június közötti kényszerű online oktatási időszakban.

A Covid-különdíjat tízen kaphatják meg, az ezzel járó tiszteletdíj nettó kétszázezer forint személyenként.

A közleményből kiderül, hogy a MOL Alapítvány szintén 2020. december 31-ig továbbra is várja a jelöléseket a MESTER-M díjra, amellyel azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén, és szakmailag, emberileg tanítványaik példaképei. A kuratórium célja, hogy

a több évtizede tevékenykedő, jó eredményeket elérő pedagógusok mellett legalább egy fiatal, maximum 10-15 éve a pályán lévő tanár, edző munkáját is elismerje.

A legérdemesebb jelöltek közül évente egyszer a MOL Alapítvány kuratóriuma tíz személyt választ ki a sport, a művészet, valamint a tudomány területeiről, és a MESTER-M díjban részesíti. A MESTER-M díj anyagi és erkölcsi elismerés, amelynek értéke egymillió forint személyenként.

A MESTER-M díjra és annak Covid-különdíjára a jelölést jelenlegi és volt tanítványok, szülők, tanár vagy edző kollégák, iskolaigazgató és sportegyesületi vezetők nyújthatják be. A díjazottakról a MOL Alapítvány kuratóriuma várhatóan 2021. februárban dönt.

További információ: www.molalapitvany.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.