Eddig százezer aláírás gyűlt össze, a java csak most következik

Február 18-án délután 4 órakor lépte át a szimbolikus százezres számot a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított polgári kezdeményezés keretében gyűjtött aláírások száma.

2020. 02. 19. 7:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Februárban egyértelműen felgyorsult az aláírások beérkezésének üteme, jelenleg mintegy 5-6000 aláírás érkezik be naponta. A szervezők emlékeztettek, hogy további előrelépésre, új szervezetek bekapcsolására van szükség, és arra, hogy mostantól a május 7-ei határidő lejártáig naponta legalább 10.000 aláírás érkezzen be az online felületre.

A Székely Nemzeti Tanács saját közösségi médiafelületén tájékoztatott a hírről, miszerint a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés érdekében gyűjtött aláírások száma átlépett a hatszámjegyű tartományba. Az adatok értelmében a kampányt mostanra sikerült addig felfejleszteni, hogy naponta 5-6000 aláírás érkezik be az online felületen keresztül, ez azt is jelenti, hogy önmagában február hónapban sikerülni fog megduplázni, a megelőző 9 hónapban gyűjtött aláírás-mennyiséget.

Mint arra a szervezők korábban rámutattak, az aláírásgyűjtést addig kell fokozni már február hónapban, hogy napi szinten 10.000 aláírás érkezzen be. Csak így fog megvalósulni ugyanis, hogy 2020. május 7-ig beérkezzen a szükséges egymillió aláírás, ami előfeltétele annak, hogy az Európai Bizottság foglalkozzon a kezdeményezés által felvetett súlyos problémákkal.

Az SZNT által útjára indított polgári kezdeményezés azt kívánja elérni, hogy az Európai Unió fejlesztéspolitikáján belül kiemelt figyelmet kapjanak az olyan nemzeti, nyelvi, kulturális sajátosságokat őrző régiók, mint amilyen például Székelyföld, vagy a Csallóköz. Ezeknek a több esetben közigazgatási hatáskörökkel sem rendelkező régióknak teremtene lehetőséget a kezdeményezés, hogy megőrizzék sajátosságaikat, melyek fennmaradása veszélynek van kitéve.

A közölt statisztika értelmében a legtöbb aláírás eddig Magyarországról (75.016 db), Romániából (17.595), Szlovákiából (3.635), Németországból (1.538), Svédországból (672), Franciaországból (474), valamint Spanyolországból (350) érkezett. Az adatokból kitűnik, hogy február hónap első három hetében mintegy 48.000 aláírást sikerült az online felületen keresztül gyűjteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.