Fidesz: Elfogadhatatlan a hódmezővásárhelyi vezetés lépése

Elfogadhatatlannak tartja a Fidesz helyi szervezete, hogy május 1-jétől a hódmezővásárhelyi önkormányzati intézmények több száz dolgozójának munkaviszonya alakulna részmunkaidőssé, és csökkenne bérük így felére – tájékoztatta a párt városi csoportja pénteken az MTI-t.

Forrás: MTI2020. 04. 17. 16:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint Hódmezővásárhelyen a rendszerváltás óta nem volt példa ilyen kemény megszorításra.

A Fidesz helyi szervezete szerint a járványhelyzet árát Márki-Zay Péter polgármester (Mindenki Magyarországa Mozgalom – Tiszta Vásárhelyért Egyesület) az amúgy is nehéz helyzetben lévő vásárhelyi családokkal fizetteti meg, miközben a város pénzét közgyűlési szavazatszámláló rendszer kiépítésére és több száz milliós, titkos informatikai fejlesztésekre pazarolja.

A párt álláspontja szerint a polgármester cserbenhagyta a vásárhelyi munkáltatókat is, amikor lesöpörte a Fidesz helyi vállalkozások adóterheit csökkentő kezdeményezését. Úgy vélik, Márki-Zay Péter az elmúlt két évben csődbe vitte a várost. Hódmezővásárhely „a veszélyhelyzet első hónapjában összeomlott, a polgármester pedig most több száz önkormányzati dolgozó bérét veszi el, mert a város kasszáját kiürítette, és egyetlen forintot sem tudott hozni Vásárhelyre”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.