Folytassa, Tarlós! – üzenik a fővárosiak

Egy hónappal az önkormányzati választások előtt változatlanul őrzi vezető helyét a főpolgármesteri címért folytatott küzdelemben Tarlós István.

Magyar Nemzet
2019. 09. 16. 6:19
null
MN_SABLON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hónappal az önkormányzati választások előtt változatlanul őrzi vezető helyét a főpolgármesteri címért folytatott küzdelemben Tarlós István, aki egyedül is begyűjtené a szavazatok felét (50 százalék) – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készült legfrissebb budapesti közvélemény-kutatásából. A városvezető a jelenlegi állás szerint jobb eredményt is elérhet, mint 2014-ben, amikor 49 százalékot szerzett.

A kihívók kampánya eddig nem mondható sikeresnek, az előző kutatáshoz képest csak a hibahatáron belüli elmozdulások történtek. A biztos szavazók körében Karácsony Gergely eredménye nem változott (42 százalék), Pikó András nyilvános önsajnálatra épített előző kampányhete vélhetően csak a törzsszavazóit foglalkoztatta. Hibahatáron belül erősödött viszont az aktívan kampányoló Puzsér Róbert, aki a bal- és a jobboldalt egyaránt elutasító üzeneteivel már hétszázalékos eredményt tudhat magáénak, s is elérte az egy százalékot.

Egyéb mutatók is azt igazolják: nincs főpolgármester-váltó hangulat. Jelentősen hozzájárul Tarlós István vezetéséhez, hogy a budapestiek többsége (51 százalék) elégedett a főpolgármester eddigi munkájával. A fideszesek teljes mellszélességgel a Budapestet kilenc éve vezető politikus mellett állnak (90 százalékuk elégedett), de a baloldali ellenzékiek majdnem negyede (22 százalék) is elégedett Tarlós István munkájával. A magas elégedettségi mutató is arra utal: nincs főpolgármester-váltó hangulat Budapesten. Mindez megnehezíti Karácsony Gergely kormányellenességre építő kampányát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.