Így számolja fel saját magát a szocialista párt

Hetven alapszervezet szűnt meg, kilenc megyében tagság nélküli alapszervezeteket találtak.

2020. 08. 14. 10:33
null
Kipukkad az ellenzéki ígéretlufi. Karácsonyék képtelenek előteremteni felelőtlen vállalásaik fedezetét Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi hónapokban minden korábbi mértéket meghaladóan folytatódott az MSZP leépülése – állapítja meg több névtelen forrásra hivatkozva a Magyar Hírlap. Hozzátették: mintegy hetven alapszervezet ürült ki az idén és szűnt meg tagság hiányában. Kilenc megyében fordult elő, hogy lényegében fantomizálódott alapszervezetekre találtak. A lap kiemelte, hogy mindez a párt közelgő tisztújítására is hatással lehet, hiszen a tagság és az alapszervezetek fogyásának tükrében csökkenhet a kongresszusi küldöttek száma is.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.
Fotó: Havran Zoltán

A Magyar Hírlap úgy értesült, hogy augusztus elején megszűnt az MSZP Központi Tagozati Szervezete is, amelynek alapszervezeti titkára Havas Szófia, Horn Gyula egykori miniszterelnök unokahúga volt. A tagok elpártolása mellett fegyelmi eljárások is indultak a közelmúltban, amelynek számát a lap forrásai többtucatnyira teszik. Fegyelmi eljárás indult a korábbi pártelnök, Mesterházy Attila ellen is, kizárták a szakszervezeti mozgalomból ismert Szöllősi Istvánnét, a PSZ egykori elnökét, volt parlamenti képviselőt, továbbá Móricz Eszter rákospalotai önkormányzati képviselőt és a sümegi Németh Szabolcsot.

Fegyelmi vizsgálat folyik a párt Pest megyei elnöke, Fekete Zoltán, valamint az MSZP egy alapító tagja, a csepeli Dobák István ellen is. Kettejük kapcsán a Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy Tóth Bertalan pártelnök egy belső levélben számolt be az ügyükről. Dobák esetében egy Facebook-bejegyzés okozta a politikus vesztét, amelyben kiteregette a csepeli szocialisták belső viszonyait, és arról írt, hogy a helyi erős ember, Szenteczky János saját céljai érdekében zátonyra futtatta a pártot Csepelen. Fekete Zoltán esetében pedig egy párton belüli egyeztetésről készített hangfelvétel verte ki a biztosítékot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.