Jelentősen emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Az áldozatok száma változatlanul 602 fő, a gyógyultaké pedig 3499. 

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2020. 08. 09. 10:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavirus.gov.hu legfrissebb adatai szerint újabb 43 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ami által az országban azonosított fertőzöttek száma 4696 főre emelkedett. Az áldozatok száma változatlanul 602 fő, a gyógyultaké pedig 3499.

Az 595 aktív fertőzött 34 százaléka budapesti, továbbá az elhunytak 60 százaléka, valamint a gyógyultak 44 százaléka is. A fertőzöttek közül 73 személy szorul kórházi ellátásra, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

Mivel a vírus aktívan jelen van, sőt több országban is erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Húszmillióhoz közelít a járvány fertőzöttjeinek száma

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb összesítése szerint a világon 19 571 989 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban. A halálos áldozatok száma 725 914, a gyógyultaké pedig 11 884 565 fő. A betegség továbbra is az Egyesült Államokat sújtja leginkább.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.