Lévai Anikó idén otthon készítette el a mézeskalácsszíveket

A pandémiás helyzetben is megoldható az Ökumenikus Segélyszervezet mézeskalácsos jótékonysági adománygyűjtése.

Magyar Nemzet
2020. 11. 19. 16:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre többen ismerik országszerte a szeretet.éhség. mottó és a harapásnyomot viselő mézeskalácsszív fémjelezte országos adventi pénzadománygyűjtést, amit idén 25. alkalommal indít el az Ökumenikus Segélyszervezet. Az ország mára legnagyobb ünnepi összefogásává vált akciójának egyik legrégebbi hagyománya, hogy a szervezet önkéntesei már az advent előtti hetekben mézeskalácsszíveket készítenek, melyeket a gyűjtés idején az adományozók kapnak meg köszönetként.

2020-ban, a járvány talán legnehezebb szakaszában közös mézeskalácsszív-sütésre, -díszítésre nincsen mód, de a hagyományt megőrizve a hírességek otthonaikban készítik el a süteményeket, ezzel hívva föl a figyelmet az országos pénzadománygyűjtésre. A sztárok között idén is ott van Wolf Kati, Gyurta Dániel, Vastag Csaba, Kiss Ramóna, Szabados Ágnes, Iszak Eszter, Nagy Ervin, Mádai Vivien, Kovács Ági, Pindroch Csaba, Katus Attila és Péter Szabó Szilvia.

Nem szakad meg az a hagyomány sem, hogy az akcióban részt vesznek a segélyszervezet jószolgálati nagykövetei, Lévai Anikó és Kovács „Koko” István. A segélyszervezet Facebook-oldalán közzétett videóüzenetben Lévai Anikó összefogásra hívott mindannyiunkat:

– Idén a járvány miatt sajnos nincs lehetőség arra, hogy önkéntestársaimmal együtt, közösségben készülődjünk, így most mindenki otthon díszít, de az üzenetünk az változatlan: kérjük, ha tehetik, csatlakozzanak idén is az ünnepi összefogáshoz, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet minél több rászorulónak tudjon segítséget nyújtani! Ezekben a mindannyiunk számára nehéz hónapokban se engedjük el a rászorulók kezét! – mondta Lévai Anikó.

Hogyan segíthetek?

A 1353-as adományvonalon hívásonként, illetve sms-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani, és rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat. Lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is. Az előző évekhez hasonlóan a gyűjtés a Tesco áruházakban idén már november 16-án elkezdődött, és december 24-ig 250 forintos adománykuponokat lehet vásárolni a kasszáknál. A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban gyűjtik a pénzfelajánlásokat, vagy csekken lehet adományozni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.