Emberéletek veszélyeztetésének gondolatával játszott el Márki-Zay

Ha összeomlana az egészségügyi ellátás, az térdre kényszeríthetné Orbán Viktort – fejtegette az ATV műsorában Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt. Hódmezővásárhely polgármestere szerint az oktatási rendszert is megérheti bedönteni a kormánypártok leváltása érdekében.

Forrás: ATV2021. 02. 11. 19:44
null
Márki-Zay Péter ATV, Nap híre, 2021. 02. 11. Forrás: Képernyőfelvétel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tanárok és az orvosok sem tudják, hogy micsoda hatalom van a kezükben – fejtegette az ATV-ben Márki-Zay Péter csütörtökön.

– Ha egyszer az összes tanár azt mondaná, hogy sztrájkolunk és nem megyünk be, akkor Orbán Viktort térdre lehetne kényszeríteni, ha az orvosok mondanák ugyanezt, megszűnik az egészségügy

– vetette fel a baloldali polgármester. Márki-Zay Péter, aki a beszélgetős műsorban egy óriási füzetbe jegyzetelt. Azt is felrótta az állami szektorban dolgozó tanároknak és az orvosoknak, hogy – hasonlóan az ellenzéki parlamenti képviselőkhöz – a saját állásukat féltik, azért mennek be dolgozni nap mint nap. A baloldali miniszterelnök-jelölt szerint a Fidesznek vége lenne egy ilyen bojkott esetében, a kormánypártok nem engedhetnék meg maguknak, hogy leálljon az egészségügy vagy az oktatás. Roppant nagy lehetőség van a kezükben – összegezte Márki-Zay Péter. A koronavírus-járvány harmadik hullámának közelében Márki-Zay Péter szerint ez lenne a legfontosabb cselekedet.

Márki-Zay Péter az oktatás és az egészségügy leállításával döntené meg a kormányt
Forrás: ATV-képernyőfelvétel

Nem a mostani az első eset, hogy Márki-Zay Péter a valóságtól elrugaszkodott gondolatokat oszt meg a nagy nyilvánossággal. A 2018-as országgyűlési választások kampányában Gödöllőn így fenyegette meg a kormánypártok támogatóit: – E mögé a rendszer mögé roppant kellemetlen ma odaállni. Akik mégis úgy döntenek, hogy ennek a korrupt rendszernek a kiszolgálói, igenis ma azzal kell számolniuk, hogy az ő gyermekeik és unokáik lehajtott fejjel fognak menni az utcán, ezek az emberek Biszku Bélaként fognak közöttünk élni. Ezt a kormányt akkor is eltakarítjuk, ha ez holnap estére nem következik be,

senki ne legyen nyugodt a fideszesek köréből

– mondta pár nappal a Fidesz–KDNP által kétharmaddal megnyert választások előtt Márki-Zay Péter.

– [...] igenis listázni kell és fogjuk is listázni a bírókat – mondta egy másik videóbejegyzésében a hódmezővásárhelyi polgármester. Egy büntetőügyében eljáró bírót így minősítette: „Szükséges a Vérbíró.hu oldalon közzétenni azokat a bírókat, akik pártérdekekből abszolút vállalhatatlan ítéleteket hoznak” – írta a baloldali politikus a bírói függetlenség védelmében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.