Molnár Zsolt az MSZP új pártigazgatója

A szocialista párt budapesti elnöki tisztsége mellett más fontos pozíciót is kapott Molnár Zsolt. Mindeközben Tóbiás József visszaadta országgyűlési képviselői mandátumát, utódjáról a párt szombati választmányi ülésén döntenek.

Bákonyi Ádám
2019. 10. 17. 6:18
MOLNÁR Zsolt
Budapest, 2018. július 3. Molnár Zsolt, az MSZP vezérszónoka felszólal az egyes választásokkal kapcsolatos törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. július 3-án. MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: MTI Fotó: Soós Lajos

A szocialista párt budapesti elnöki tisztsége mellett más fontos pozíciót is kapott Molnár Zsolt. Mindeközben Tóbiás József visszaadta országgyűlési képviselői mandátumát, utódjáról a párt szombati választmányi ülésén döntenek.

Tóth Bertalan elnök javaslatára, az országos elnökség egyhangú támogatásával Molnár Zsolt (képünkön) lett az MSZP új pártigazgatója – értesült a Magyar Nemzet.

Információink szerint a szocialisták fővárosi elnöki tisztét is betöltő Molnártól a vezetés azt várja, hogy az apparátus mellett elsősorban a pártszervezetek munkáját, hatékonyságát javítsa, továbbá a hétvégi önkormányzati választáson az ellenzék számára sikeresnek bizonyuló „Budapest modellt” országos szintre terjessze ki.

Mindeközben Tóth Bertalan közösségi oldalán jelentette be, hogy Tóbiás József lemondott országgyűlési mandátumáról. „Amikor Tóbiás Józsi jelezte felém, hogy átmenetileg több időt lesz külföldön, mert kisfia légúti betegsége miatt családjának külföldre kellett költöznie, kértem, hogy a parlament őszi ülésszakáig tegye egyértelművé, kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt.

Fotó: MTI Fotó: Soós Lajos

Képviselőtársam ma arról tájékoztatott, hogy gyermeke teljes gyógyulásának érdekében további időt kell külföldön tölteniük, és mivel számára kisfia egészsége mindennél fontosabb, így november elsejével lemond a képviselői mandátumáról” – írta Tóth, aki mielőbbi gyógyulást kívánt.

Ismert: a Blikk még júliusban írta meg, hogy az MSZP-s politikus családjával együtt tavaly ősszel a Kanári-szigetekre, Tenerifére költözött, így a Kossuth téren legfeljebb két-háromhetente teszi tiszteletét, ám 1,38 milliós tiszteletdíját továbbra is felveszi.

Tóth ekkor állította választás elé Tóbiást, ami azért volt pikáns, mert a Bors már az év elején megírta, hogy az országgyűlési választás után a politikus eltűnt itthonról, családjával pedig rendszeresen posztolnak Teneriféről, ám az MSZP vezetésének ekkor még ezzel semmi gondja nem volt. Igaz, Tóbiás is meglehetősen ellentmondásos érveléssel magyarázta ingázását, mondván: fia légúti problémái miatt költöztek Tenerifére.

A Kanári-szigeteken azonban számos működő vulkán van, a világ harmadik legnagyobb tűzhányója pedig éppen Tenerifén található, a légkörbe kerülő finom szemcséjű hamu pedig kifejezetten komoly légúti panaszokat okoz, felerősíti az allergiás tüneteket és a bakteriális fertőzések okozta panaszokat is. Arról, hogy ki veszi át Tóbiás mandátumát, a párt szombati választmányi ülésén döntenek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.