Német embercsempészek viszik nyugatra a migránsokat

Csak a csongrádi magyar–szerb határszakaszon 307 esetben intézkedtek tegnap a rendőrök illegális bevándorlással kapcsolatos jogsértések miatt. A bűnügyi felderítés adatai szerint a szerb területen működő nemzetközi embercsempészbandák a román sofőrök sorozatos lebukása miatt más nemzetiségű sofőröket toboroznak.

Végh Attila
2020. 12. 04. 5:45
KR határrendészeti Igazgatóság
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napokban elfogott hét embercsempész között egyetlen román állampolgárságú gyanúsított ellen sem indított eljárást a magyar rendőrség, ellenben bolgár, magyar, szerb és három német férfi is megbukott,

a csempészek december első három napjában 72 illegális bevándorlót akartak Ausztria felé kicsempészni Magyarországról. A Magyar Nemzet információi szerint a román sofőrök és a román honosságú kisteherautók bukássorozata után az év utolsó hónapját új embercsempészekkel kezdték a Szerbiában működő szervezett bűnbandák. A jogsértések irányítói a román szállítókat lecserélve új vállalkozókat kerestek a határkerítésen átjuttatott migránscsoportok Ausztriába és Németországba fuvarozására. A bűnözők abban bíztak, a magyar rendőrök csak a román rendszámú, „migránsbusznak ” alkalmas zárt furgonokat ellenőrzik, a német és magyar honosságú autók átjuthatnak a mélységi ellenőrző pontokon. December első napján még a déli határszakasz közvetlen közelében elfogtak egy német állampolgárságú férfit, aki etióp menekülteket akart csempészni Németországba. December 2-án Nagycenkig jutott egy 29 éves német férfi, aki hét iráni férfit szállított, az illegális bevándorlók jogsértő módon jutottak be az országba. Másnap Szeged belterületén állítottak meg a rendőrök egy 34 éves német férfit, zárt furgonjának rakterében 12 szír migránssal. A határsértőket a rendőrség kiutasította az országból, az embercsempészeket őrizetbe vették, büntetőeljárás indult ellenük, autóikat lefoglalták. Emlékezetes, hogy az október végén, Vitnyédnél kézigránáttal öngyilkosságot elkövető, fegyveres embercsempész is német állampolgár volt.

Közben a Készenléti Rendőrség Határrendészeti Igazgatósága december 3-án kora reggel a határ Kunbaja településhez közeli szakaszán egy újabb, az éjszaka folyamán ásott alagutat fedezett fel. A nyomok arra utaltak, az alagutat már használták. A bűnügyi felderítés adatai szerint az embercsempészek ezeken a járatokon, a Tisza gátján – ahol árvízvédelmi okok miatt nincs kerítés – sétáltatják át a migránsokat, akiket a furgonokkal továbbszállítanak. A december 3-án reggel Mélykút külterületén elfogott negyven migráns – az utóbbi hónap legnagyobb együttesen határt sértő csoportja – is egy őket szállító kisteherautóra várakozott, a Magyar Nemzet információi szerint a csoport az elfogás előtt a műszaki határzár mellett felfedezett, tíz kilométerrel arrébb levő frissen ásott alagúton jutott át magyar területre, ruházatukon látszott, a sárban kúsztak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.