Novák Katalin: Soha nem olvasnék ilyen mesekönyvből a gyermekeimnek

A Magyarország élőben vendége volt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Hír TV-ben.

Forrás: Hír TV2020. 10. 15. 11:36
null
Forrás: Hír TV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin a januárban induló otthonfelújítási program mellett a beszélgetés során az LMBTQ-nézőpontot népszerűsítő mesekönyvről is elmondta a véleményét.

– A könyv nem volt még a kezemben, de követtem a híreket – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter. – Semmilyen szexuális propaganda nem való a gyermekeknek. A szülő dolga, hogy megfelelő időben, – az általa képviselt értékrendnek megfelelően – készítse fel a gyermekét.

Személyes véleményem, hogy köznevelési intézményben nincs helye ilyen könyvnek és én soha nem olvasnék a gyermekeimnek ilyen mesekönyvből

– fejtette ki gondolatait a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Fotó: Hír TV

Folytatódik a családvédelmi akcióterv

Ez már a családvédelmi akcióterv 2 része? – tette fel kérdését Velkovics Vilmos műsorvezető, a családokért felelős tárca nélküli miniszter asszonynak a Hír TV adásában.

– Igen, tavaly indult a családvédelmi akcióterv, és ígértük, hogy folytatni fogjuk.

Ezen a családvédelmi akcióterven dolgozunk, és ennek az első eleme az otthonteremtési program, nemcsak az otthonfelújítás, hanem az is, hogy lecsökkentettük az új építésű ingatlanok értékesítési áfáját 27 százalékról öt százalékra, illetve hogy a CSOK-kal vásárolt ingatlanok esetében még ezt az öt százalékot is visszatérítjük – fejtette ki Novák Katalin.

– Ez az otthonfelújítási program azoknak szól, akiknek megvan az otthonuk és nem szeretnének költözni, ezért nem vehetik igénybe a CSOK-ot. (...) Az igényelhető összeg tekintetében most nem teszünk különbséget az egy gyermekes vagy több gyermekes szülők között – tette hozzá a politikus.

Kik vehetik igénybe, és mi számít lakásfelújításnak – többek között erre is rákérdezett Velkovics Vilmos műsorvezető.

– Terveink között szerepel, hogy leegyszerűsítsük az igénylés folyamatát, és minimalizáljuk a visszaéléseket – mondta az államtitkár.

– Elsődleges célunk, hogy a gyermeket nevelő családoknak tető legyen a fejük felett! (…) Az otthonteremtés mellett fontos a gazdaság serkentése is. A családtámogatás a jövőt illetően is egy meghatározó célkitűzésünk: Magyarországon minél egyszerűbb és jobb legyen gyermeket vállalni. (…) Az ezzel kapcsolatos anyagi akadályokat minimalizáljuk. Amikor gazdaságélénkítő döntések születnek, vagy ezekről gondolkodunk, mindig ezeket a szempontokat érvényesítjük. Építeni bármit lehet: miért ne építsünk bölcsődéket vagy otthonokat? – fejtette ki a miniszter asszony.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.