Ocsmány hangnemben sértegeti a kormánypárti szavazókat Halmai Gábor

A baloldali alkotmányjogász szerint Orbán Viktor az idős, kevésbé iskolázottak „xenofób” céljaira építette politikáját.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 01. 06. 14:16
null
Nyíltan beszélt a spekuláns magyarországi alapítványának egykori elnöke a hálózat céljairól, módszereiről és eredményeiről Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Trump és Orbán – avagy kit hibáztassunk autokratánk sikeréért” címmel írt cikkében sértegeti a kormánypárti szavazókat Halmai Gábor az Élet és Irodalom nevű baloldali hetilap decemberi számában – szúrta ki az Alapjogokért Központ. Az írásban többek között olyan gondolatok olvashatók, mint

„Orbán is bizton építhetett arra, [...] hogy ti, idősebb, kevésbé iskolázott emberek hajlamosak vonzódni a hagyományos kulturális értékekhez, nacionalista és xenofób célokhoz, ódivatú nemi szerepekhez, elutasítani a társadalom perifériájára szorultakat, menekülteket.”

– Igen nagyvonalú Halmai Gábor „jogtudós”, hiszen megkülönbözteti a vérfasiszta fideszes szavazóktól a pusztán megvezetett fasiszta fideszeseket – bár persze mindkét csoport felelős a fideszfasizmusért, hiszen valamennyien tanulatlan, vén, nackó-heteró tahók – írta ironikusan a kutatóintézet, majd költői kérdésként felvetette:

vajon mikor veszik észre, hogy a másik oldal szavazótáborának folyamatos sértegetése valójában őket minősíti és politikailag kontraproduktív?

[embed]https://www.facebook.com/alapjogokert/posts/3962004813831561?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202101[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.