Orbán Viktor: A vírus nem válogat

A miniszterelnök azt mondta, hogy nemcsak a baloldali családokban, hanem a jobboldaliakban is halnak meg emberek.

Magyar Nemzet
2020. 12. 14. 17:30
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harangozó Tamás arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy miért nem ad a kormány valóban százszázalékos táppénzt az egészségügyi dolgozóknak, hogy ne kelljen félniük teszteltetni magukat, vagy betegszabadságra menni.

A miniszterelnök kifejtette: ha valaki beteg lesz, táppénzre megy, és a fizetése hatvan százalékát megkapja. Ha állítja, hogy munkahelyi megbetegedés történt, megkaphatja a maradék negyven százalékot is. A miniszterelnök elmondta, nem érti, ezt a kérdést az ellenzék miért csak az egészségügyi dolgozókra és tanárokra szűkíti le. – Vagy megadjuk mindenkinek ezt a jogosultságot, vagy senkinek – mondta a miniszterelnök, és kifejtette, hogy ezért az a rendszer, hogy mindenki megkaphatja a teljes táppénzt, de erre külön eljárás van, azt külön kérnie kell.

Az MSZP képviselője viszonválaszában azt mondta, az orvosok és a tanárok nem kapják meg ezeket a pénzeket, a kormányhivatalok ugyanis nem adják meg a plusz negyven százalékot. Harangozó Tamás úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor értse meg, lehet, hogy náluk boldog lesz a karácsony, de sok magyar családban nem.

Viszonválaszában Orbán Viktor hazugságnak nevezte, hogy a jobboldalon jobb lesz a karácsony, mint a baloldalon. Nemcsak a baloldali családokban, a jobboldaliakban is halnak meg emberek. A vírus nem válogat

– válaszolta a miniszterelnök, és megismételte, hogy aki táppénzre megy, az megkapja a fizetése hatvan százalékát, ha pedig munkahelyi megbetegedés történt, külön közigazgatási eljárásban megkaphatja a hiányzó negyven százalékot. Hatvan meg negyven az száz – mondta Orbán Viktor, ugyanakkor elismerte, hogy lehetne egyszerűbb az eljárás. – Rajta leszünk ezen – fogalmazott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.