Orbán Viktor: Egyetlen magyar sincs egyedül, Petry Zsolt sincs

A csapatsportok a közös küzdelmet szimbolizálják, ezért másként tekint rájuk mindenki – vélte Orbán Viktor, aki a reggeli közrádiós interjújában a Petry-ügyhöz kapcsolódóan elmondta: helyre kell állítani az egységet, és egyetlen magyar sem maradhat egyedül.

Magyar Nemzet
Forrás: Kossuth Rádió2021. 04. 09. 9:32
ORBÁN Viktor
Budapest, 2018. december 7. Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2018. december 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt tíz évben megtanultam, hogy a liberális politika ma Európában elnyomó politika. Aki nem ért egyet ezzel a politikával, azt elnyomják, és ha mégis hangot ad a véleményének, akkor megbüntetik

– fogalmazott a Kossuth rádió Reggeli krónika című műsorában Orbán Viktor miniszterelnök a Petry-üggyel kapcsolatban.

Orbán Viktor szerint a nemzeti válogatottban is helyre kell állítani az egységet
Fotó: MTVA/archív

Mint ismeretes, Petry Zsolt, a berlini Hertha BSC futballklub kapusedzője nemrég nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, véleménye miatt pedig a klub eltávolította állásából. A hivatalos álláspont szerint a konzervatív nézeteivel nincs helye a berlini fociklubnál.

Orbán Viktor azt mondta az interjúban:

– Az elvi kérdéseken túl az a fontos, hogy itt egy magyar emberről van szó.

Magyarország pedig egy nehéz történelemmel a háta mögött azért harcol, hogy komoly, erős és sikeres ország legyen. Akkor lesz ilyen, ha bizonyos törvényeket fölismer, elismer és követ. Az egyik ilyen törvény, hogy egyetlen magyar sincs egyedül, Petry Zsolt sincs – húzta alá a kormányfő.

A miniszterelnök az ügy apropóján beszélt a magyar nemzeti válogatottról is. Elmondta, hogy a csapatsportok mindig a közös küzdelem jelképei, ezért a válogatott sportolókra nemcsak mint sportolókra, hanem mint „a lányainkra és fiainkra” tekint az ország, ezért fontos az is, hogy megnyugtató légkörben tudjanak készülni.

– Minden ilyen vita megbontja az egységet – mondta Orbán Viktor, és hozzátette, a siker titka az egység, ezért azt helyre kell állítani. A miniszterelnök abban bízik, hogy szövetségi kapitány és csapatkapitány erre képes lesz.

Fontos megemlíteni, hogy Petry Zsolt is valójában éppen az egység szellemében nyilatkozott korábban. a válogatott kapusa csatlakozott a Család az család kampányhoz, amiért itthon sokan bírálták. Petry épp azt mondta el, hogy függetlenül attól, hogy egyetért-e bárki is ezzel, Gulácsinak joga van a véleménynyilvánításhoz, ezért nem érheti támadás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.