Orbán Viktor: Újraindul az ország

Két és fél millió honfitársunk beoltva – jelentette be a miniszterelnök. Hozzátette: újraindulhatnak az üzletek és a szolgáltatások.

Magyar Nemzet
2021. 04. 06. 17:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Fontos mérföldkőhöz érkezett az ország, két és fél millió magyar állampolgár kapta már meg a koronavírus elleni oltást, ezért holnaptól nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások – jelentette be nemrég a miniszterelnök a közösségi oldalán.

Orbán Viktor kifejtette: egy éve áll az ország háborús állapotok közepette, korlátozások, kijárási tilalmak és személyes veszteségek mellett kell élni az életünket.

– A vírus háborút indított ellenünk, melyben az egyetlen győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina – figyelmeztetett a kormányfő, aki hozzátette, járványügyi intézkedések továbbra is lesznek, ezért arra kérte az embereket, hogy ezeket maradéktalanul tartsák is be.

Orbán Viktor azt ígérte, hogy az oltás hasonló tempóban folytatódik.

Külön megköszönte az orvosok és az ápolók munkáját, a polgárokat pedig ismét megkérte arra, regisztráljanak az oltásra, vegyék igénybe a vakcinákat.

Mint mondta, Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut koronavírus elleni vakcinához minden azt igénylő polgár.

A kormányfő azzal zárta videóüzenetét, hogy Magyarországon minden élet számít.

Megjelent Pintér Sándor határozata, amelyben a belügyminiszter megállapította, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás.

Ezt követően a 144/2021-es kormányrendelet értelmében a következő intézkedések lépnek életbe holnap, azaz

  • április 7-én: a kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul;
  • az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva;
  • az üzletek, köztük a március 8-a óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek.
  • Átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint.
  • A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók.
  • A vendéglátó-helyiségek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.
  • A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.
  • A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.