Pártkampánnyá alakul át az SZFE-tüntetés

Gyurcsány Ferenc korábban egy titkos egyeztetésen már megmondta: országos akcióvá bővítenék a színművészeti egyetem ügyét.

Hertelendy Gábor
2020. 10. 21. 11:07
null
SZFE Tüntetés. 20201016 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakmai helyett nyíltan politikai tartalma lett a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyének – ez derül ki a balliberális pártok nyilatkozataiból, amelyek szerint a DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd is felsorakozik október 23-án, az SZFE-melletti tüntetésen.

Ahogyan lapunk is beszámolt róla, már szeptember végén titkos egyeztetések folytak Gyurcsány Ferenc DK-elnök, Karácsony Gergely főpolgármester, Alföldi Róbert színész-rendező, az intézmény diákja, Bohos Imre és az egyetemfoglalás egyik szervezője, Rózsa László részvételével. Az egyeztetésből az is kiderült, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem bojkottját országos akcióvá bővítenék, amelyhez a Demokratikus Koalíció felajánlotta budapesti és vidéki szervezeteinek segítségét. A balliberális főpolgármester közösségi oldalán többször hangoztatta kiállását az egyetemfoglalók mellett, sőt nemrég ő és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes is új épületet ajánlott a hallgatóknak, miután Szarka Gábor, az egyetem kancellárja befejezettnek tekintette a hallgatók által bejelentett „tanköztársaságot”. A Momentum pedig már augusztus 31-én, a blokád kiépítésekor jelentette ki a SZFE melletti kiállását, amit Gyurcsány fenyegetése követett Vidnyánszky Attilával, a kuratórium elnökével szemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.