Soha nem látott támogatás a filmgyártásnak

Nagyon fontos, hogy az állami támogatással létrehozott tartalom minél hatékonyabban vissza is jusson a finanszírozókhoz, az adófizetőkhöz.

Forrás: Karc FM2019. 12. 24. 20:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soha nem kapott még a magyar filmgyártás, a magyar mozgóképkultúra akkora támogatást, mint amennyi 2010 óta belefolyt – hangzott el Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. A filmszakma jelentős átalakítás előtt is áll, amelyet követően jövőre az eddig rendelkezésre állt összeg újabb 30 százalékkal megemelkedik. A magyar mozgóképkultúrára így is 12-13 milliárd forint direkt támogatás ment, és a költségvetésük 30 százalékát megkapták tao-támogatásként. Mindez azt jelenti, hogy a rendszerváltás óta nem látott összegek áramlottak a magyar filmgyártásba.

A műsorban elhangzott az is: a kultúrpolitikának igenis meg kell fogalmaznia a maga elvárásait, célkitűzéseit a támogatásokért cserébe a kultúra minden területén. Egy konzervatív kormányzatnak meg kell tudni fogalmaznia a saját narratíváját, és ezt a narratívát vissza kell tudni juttatnia a különböző művészeti ágakon keresztül a finanszírozóhoz: a magyar adófizető polgárhoz. Nagyon fontos az, hogy az állami támogatásért cserébe létrehozott kulturális tartalom visszajusson minél nagyobb számban, minél hatékonyabban az adófizetőkhöz.

Az igazság órája minden héten kedden délután három és négy között üt a Karc FM-en. Ismétlés szerdánként hajnalban három és négy között. A legutóbbi adás közreműködői voltak: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, Lajos Tamás producer és a szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre.

Az igazság órájának legutóbbi része IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.