Keresés
Magyar Nemzet
2021. augusztus 1., vasárnap, Boglárka napja
HÍR TV - Európai híradóA profi lehallgatásnak nem marad nyoma.
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/soros-civilek-dugodijat-kovetelnek-karacsony-gergelytol-9963398/

Soros-civilek dugódíjat követelnek Karácsony Gergelytől

Bizonyosságot nyerhet az a forgatókönyv, amely szerint a főváros szándékosan béníthatja meg Budapest közlekedését, azért, hogy alapot nyerhessenek az útdíj bevezetésére, mindezt pedig egy balliberális civil egyesület segítségével. A Levegő Munkacsoport már petíciót is indított a dugódíj bevetetéséért.

„Úgy véljük kizárólag a gépjárművekre kivetett kilométer- és szennyezésarányos útdíj bevezetésével lehet elérni, hogy Budapesten az úthálózat kapacitásának megfelelő számú gépjármű közlekedjen torlódások nélkül” – áll a Levegő Munkacsoport által indított petícióban. A civil egyesület szerint se a közlekedőknek, se a káros hatásokat elviselni kénytelen lakosságnak nem jó a jelenlegi helyzet.

A megoldást sürgetve petíciót indítottak, kérve, hogy kezdődjön el az útdíj bevezetésének tervezése.

A Levegő Munkacsoport nyíltan vállalja autóellenes működését, petícióinak többsége az autóhasználók ellen irányul. A civil szervezet volt az, aki tavaly ősszel azzal a javaslattal kereste meg az összes belső kerületi önkormányzatot, hogy vegyék el a parkolási kedvezményt a helyben lakó autótulajdonosoktól, azt remélve, hogy a magas díjfizetés hatására nagy részük majd eladja gépjárművét és átvált közösségi közlekedésre. Tervükre a párbeszédes V. Naszályi Márta vezette Budavár és a balliberális Pikó András vezette VIII. kerület mutatott érdeklődést.

A kedvezmények elvonását csak az emberek felháborodása és a kormányzat sarcstopja akadályozta meg.

Bár Józsefvárosban Pikó András a kormányrendeletet semmibe véve, megszüntette a lakosonkénti ingyenes parkolást, és a jövőben már csak lakásonként jár egy darab parkolóhely, a bíróság az eredeti állapot visszaállítását kérte, azaz járjon kedvezmény minden VIII. kerületi lakosnak.

A fentiek tükrében nem meglepő, hogy a Levegő Munkacsoport sietett Karácsony Gergely főpolgármester segítségére, ami a dugódíjat illeti.

Karácsony Gergely már a főpolgármesteri kampányban is ígéretet tett Brüsszelnek, hogy bevezeti a dugódíjat.

Akkor azonban ő maga is úgy tartotta, hogy ez politikai öngyilkosság lenne, kivéve, ha ezt maguk a fővárosiak követelik ki.

Karácsony bevezetné a dugódíjat Fotó: Mirkó István

Mint megírtuk, ennek elérése egyszerű; a Soros által pénzelt álcivilektől ellesett módszer szerint: okozz problémát, követeld ki, hogy akarják a megoldást bármi áron. Lefordítva: legyen óriási dugó, erre a budapestiek maguk is akarják majd a dugódíjat.

– Szerezz egy civil szervezetet, amely elkezd lobbizni a dugódíjért, felbőszíti a budapestieket, akik így már közfelkiáltással akarják majd a dugódíjat. Te pedig büszkén, pilátusi mód, „mosom kezeimet”, bevezeted az emberek követelésére – írtuk egy héttel ezelőtt.

A V4NA megtudta a Budapest brüsszeli irodáját közelről ismerő informátortól, hogy egy-két napon belül a második lépés következik, vagyis álcivilek elkezdik követelni a dugódíjat. Úgy tűnik, erre nem sokat kellett várni, a Levegő Munkacsoport egyből megkezdte azt a munkát, amit várnak tőle.

Fürjes Balázs lapunknak adott interjújában elmondta: taxisoktól, másoktól ő is hallotta ezt a spekulációt. – Bízom benne, hogy nem igaz.

Jó volna, ha a főpolgármester megtisztelné a budapestieket, odaállna eléjük, belenézne a szemükbe és őszintén megmondaná, tervezi-e a dugódíj bevezetését.

És azt, hogy mikor és hogyan vet véget ennek a káosznak – mondta el a budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Sportszerűségből jeles

Dressel: Milák Kristóf egy nap kiüt engem a nyeregből + videó
Az amerikai világcsúcstartó a sajtótájékoztatón nem győzte dicsérni magyar riválisát.

Hazaárulás

A nácik, a kommunisták és az eltűnt dollármilliárdok
Amennyiben a hazánkból kiszivattyúzott pénz itt maradt volna, a magyarok ma olyan gazdasági szinten élhetnének, mint például a németek – mondta Borvendég Zsuzsanna történész.
A hiperinfláció vége: a forint és az „államosított” feketepiac
75 évvel ezelőtt vezették be a forintot, amely a világtörténelem legdrasztikusabb inflációjának a végét jelentette.

Poszt-trauma

Hamilton perfekt magyar és térdepel
A végén még megérjük, hogy ez a tájékozatlan autóversenyző beszáll a Jobbik kampányába is.

Poszt-trauma

Karácsonynak megüzenték…
Feri meg nemsokára bemondja az ATV-ben, hogy Gergő körül fogy a támogatás.

Poszt-trauma

Lukácsi Katalin beütötte az utolsó szöget is az ellenzék koporsójába
Leégett az ellenzék.

Aktuális

Kadhafi fia él, és visszatérne Líbia élére
Szajf al-Iszlám Kadhafira korábban a Nyugat is lehetséges reformerként tekintett.

Fricz Tamás blogja

Gyurcsány, tudod, hol kezdődik a tahóság?
Az őszödi hazudozó stílusa leginkább a külvárosi vásott figurák stílusára hajaz.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!