Szánthó Miklós: Minden eszközzel fellépünk a Facebook véleménydiktatúrája ellen

Szánthó Miklós a Mediaworks lapcsoport tulajdonosi jogait gyakorló alapítvány, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriumi elnöke a szervezet nevében egy tiltakozó állásfoglalást tett közzé arra reagálva, hogy a Facebook a sajtó- és médiaszabadságot korlátozó módon letiltotta a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott lapok és hírportálok hirdetési fiókjait.

Forrás: 888.hu2019. 05. 15. 17:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Félelmetes és hátborzongató érzékelni, hogy az a szellemi áramlat, amely eddig elviekben a szólás- és véleményszabadságról egy általános emberi alapjogként szónokolt, most politikai alapon ez ellen fordul. Az érzékenyítés és a politikai korrektség alapelvei nevében tiltanak le tartalmakat, lehetetlenítik el, hogy az emberekhez eljussanak a hírek.

Ezeket megpróbálják „álhírnek” beállítani, ami azonban valójában pusztán annyit jelent, hogy olyan hír, amely nem fér bele a liberális kánon alátámasztásának kontextusába.

Tehát igazából a Facebook által is alapelvvé tett politikai korrektség a legnagyobb »fake news«, mert politikai alapon foszt meg embereket a valóságról történő tájékozódástól.

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány – mint a Mediaworks tulajdonosa – minden eszközzel fel fog lépni a Facebook véleménydiktatúrája ellen, amely a »semlegesség értékességére« hivatkozva kriminalizál politikai álláspontokat. Az Alapítvány célja ugyanis éppen a progresszív gyökerű hírhamisítás, dezinformálás, a politikai korrektség elleni fellépés, a nemzeti-polgári oldal megerősítése, hogy a valódi konzervatív-keresztény gondolat ugyanolyan érvényességgel lehessen jelen a közéletben, a virtuális térben is, mint a balliberális.” – olvasható Szánthó Miklós állásfoglalása a 888.hu portálon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.