Lencseleves: A rostokban gazdag lencse lecsökkenti a túl magas koleszterinszintet, ugyanis képes megkötni még a gyomorban a koleszterint, így az nem tud felszívódni a véráramba.Minestrone: Az olasz zöldségleves segíthet a pluszkilók leadásában, mivel jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a krémlevesek. A nagyobb zöldségdarabok miatt hamar jóllakunk és a telítettség érzése is tovább tart, mint a zöldségpürék esetében.
Répa és koriander: A répa és a koriander segít az immunrendszer megerősítésében. Akár már egyetlen tányér leves is fedezi a szükséges napi A-vitamin mennyiségét.
Paradicsomleves: Nemcsak a kardiovaszkuláris betegségek ellen lehet hatásos a paradicsom, de védelmet nyújt a káros UV sugárzás ellen is. A paradicsom aktív összetevője a likopin nevű antioxidáns, mely a főzés következtében még jobban felszívódik a szervezetünkben.
Brokkoli és sajt: A brokkoli és a sajt is sok kalciumot tartalmaz, amely elengedhetetlen a csontok képződéséhez. Egy tányér sajtos brokkolileves körülbelül annyi kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej, ami a napi szükséges bevitel közel harmadát fedezi.
Borsóleves: A borsó a természetes cukortartalma mellet nagy mennyiségben tartalmaz vasat is. Egy tányér borsóleves a napi ajánlott vasbevitel közel 10 százalékát fedezi.
Spenót: Egy tányérnyi spenót akár a napi előirányzott folsavmennyiség és B-vitamin egyharmadát is képes fedezni.
Csirke és kukorica: Edzés előtt és edzés után is ideális választás lehet a csirkeleves, ugyanis gyorsan és hatékonyan tölti fel szénhidráttal és proteinnel a szervrezünket.

Orbán Viktor-interjú a Kossuth Rádióban – élőben az Origón!