Az Egyetem Élelmezéssel és Mezőgazdasági Tudományokkal Foglalkozó Intézetének kutatói a Floridában előállított áfonyabor antioxidáns-tartalmát vetették össze a szőlőből készült borokéval, mivel ezek az összetevők nyújtanak védelmet a sejtek számára az úgynevezett szabadgyökökkel szemben.
Wade Yang, a kutatás vezetője úgy véli, azok számára, akik jótékony hatása miatt fogyasztanak bort, az áfonyabor az ideális megoldás. Florida állam éghajlata éppen megfelelő a gyümölcs számára, ahol már kora tavasszal az üzletek polcain sorakoznak a friss áfonyák. A sötét színű gyümölcsök egyébként általánosságban is igen nagy antioxidáns tartalommal bírnak, ami levük, húsuk, héjuk feldolgozása során a borba is átjut. A fenti kutatás eredményeiről részletesen a Sustainable Agriculture Research című lap legfrissebb számában olvashatnak az érdeklődők.
Áfonyabor a jobb egészségért
Egy a Florida Egyetemen készült tanulmány szerint az áfonyabor sokkal több egészségjavító hatással bír, mint a fehér- vagy a vörösbor.
2012. 02. 10. 7:07
Komment
Összesen 0 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!