Áfonyabor a jobb egészségért

Egy a Florida Egyetemen készült tanulmány szerint az áfonyabor sokkal több egészségjavító hatással bír, mint a fehér- vagy a vörösbor.

Betegszoba.hu
2012. 02. 10. 7:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyetem Élelmezéssel és Mezőgazdasági Tudományokkal Foglalkozó Intézetének kutatói a Floridában előállított áfonyabor antioxidáns-tartalmát vetették össze a szőlőből készült borokéval, mivel ezek az összetevők nyújtanak védelmet a sejtek számára az úgynevezett szabadgyökökkel szemben.

Wade Yang, a kutatás vezetője úgy véli, azok számára, akik jótékony hatása miatt fogyasztanak bort, az áfonyabor az ideális megoldás. Florida állam éghajlata éppen megfelelő a gyümölcs számára, ahol már kora tavasszal az üzletek polcain sorakoznak a friss áfonyák. A sötét színű gyümölcsök egyébként általánosságban is igen nagy antioxidáns tartalommal bírnak, ami levük, húsuk, héjuk feldolgozása során a borba is átjut. A fenti kutatás eredményeiről részletesen a Sustainable Agriculture Research című lap legfrissebb számában olvashatnak az érdeklődők.

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.