”Az egészséges étrend szerves része kellene, hogy legyen a dió” – mondta Carol O’Neil, a Louisiana Állami Egyetem kutatója. Bár a legtöbb fogyókúrázó magas a zsírtartalmuk miatt igyekszik kerülni a magvak fogyasztását, mégis azok, akik beépítik az étrendjükbe például a mandulát, a kesudiót vagy a pisztáciát, bizonyítottan alacsonyabb a BMI-indexük és a haskörfogatuk.
A tanulmány elkészítéséhez a kutatók az Egészségügyi és Táplálkozási Tanulmány (NHANES) adatait használták fel, amelybe 1999-2004 között összesen 13 292 önkéntest vontak be. Az eredményekből az is kiderült, hogy a magvak csökkentik a kettes típusú cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. A kutatók ezért napi három evőkanálnyi diót vagy más magvak fogyasztását javasolják. ”Az egyik legérdekesebb eredmény az volt, hogy észrevettük, hogy azok, akik rendszeresen fogyasztanak magvakat, azok alacsonyabb testsúllyal is rendelkeztek” – tette hozzá Carol O’Neil, aki részt vett a kutatásban.
A tanulmány az American College of Nutrition oldalain jelent meg.
Dióval az elhízás ellen
Azok, akik rendszeresen fogyasztanak diót, egy tanulmány adatai szerint alacsonyabb BMI (testtömegindex) értékkel és haskörfogattal rendelkeznek.
2012. 04. 21. 6:43
Komment
Összesen 0 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!