Tudta, hogy a kefir nemcsak a fogyásban, de a rák megelőzésében is segíthet? Ezeken kívül még jó néhány pozitív hatása van a szervezetünkre, ha rendszeresen fogyasztjuk!
Tudta, hogy a kefir nemcsak a fogyásban, de a rák megelőzésében is segíthet? Ezeken kívül még jó néhány pozitív hatása van a szervezetünkre, ha rendszeresen fogyasztjuk!
Tanulmányok sorra kimutatják, hogy a fehérje növeli a jóllakottság érzését és felgyorsítja az anyagcserét. Az Europen Journal of Nutrition tanulmánya szerint például azok a nők, akik naponta négyszer ettek alacsony zsírtartalmú tejterméket – beleértve a kefirt is –, sokkal többet fogytak, mint azok a nők, akik csak naponta kétszer fogyasztottak tejterméket. A kefirben ráadásul rengeteg a fehérje – ha egy bögrével fogyasztasz belőle, akkor 8-11 grammot viszel be belőle a szervezetedbe.
A Science os Food and Agriculture című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kefir az allergiák ellen hatásos anyagokat tartalmaz. A kísérletek során ugyanis azt tapasztalták, hogy a kefir hatására a szervezetben az ovalbumin-specifikus immunglobulin a harmadára csökkent – az ovalbumin pedig egy olyan protein, amely kisgyermekeknél a legtöbb allergia kiváltója.
Egy brazil tanulmány kimutatta, hogy a fermentált tejtermékek, mint például a kefir segítenek megszüntetni a korai stádiumú tumorokat azáltal, hogy késleltetik az enzimaktivitást. Már csak ezért az egy dologért is megéri fogyasztani, nem?
A kefir a napi kalciumszükséglet nagyjából 30-40%-át tartalmazza, ez pedig az erős és egészséges csontok fenntartásához nélkülözhetetlen tápanyag. Sőt, abban is segít, hogy a szervezet könnyebben felszívja a kalciumot. Egy igazi szuperétel – vélekedik a Mindmegette.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.