Fagyi-trendek: Izgalmas, új ízek és örök klasszikusok + galéria

A korosztály határozza meg, hogy milyen fagylalt fogy jobban. A fiatalok az újdonságot keresik.

null

A legnagyobb fagylaltfogyasztásra májusban és júniusban számolnak a cukrászdák, a szezonális gyümölcsök, így egyebek mellett az eper és a dinnye megjelenésével esik alább a hűsítő finomság iránti kereslet. Az elmúlt években egyre többféle íz közül választhatnak a fagylaltra vágyók, de még így is megunhatatlannak bizonyulnak a klasszikus, mindenki által jól ismert ízeket ígérő gombócok.

Fő az egészség!

– A korosztály határozza meg, hogy milyen fagylalt fogy jobban. Ha egy adott cukrászdába inkább az idősek látogatnak el, akik még emlékeznek a régi vaníliára, csokoládéra, őszi- és sárgabarack ízekre, akkor ott máig ezek az ízek lesznek a legkeresettebbek. Ezzel szemben a fiatalok már nem ragaszkodnak a hagyományos fagylaltokhoz, ők az újdonságot keresik. A fiatal korosztályra építő cukrászdákban átvették a hatalmat a kevert ízű, általában két-három komponensű fagylaltok – árulta el a Naplónak Csekő Balázs.

[gallery ids="8502858,8502861,8502864,8502867,8502870,8502873,8502876"]

 

A cukrászda-ügyvezető szerint nem az ízek a legmeghatározóbbak, sokkal inkább a mentes termékek kerültek előtérbe az utóbbi időben.

„Az egészségtudatosságot szem előtt tartják a fagylaltkedvelők, már nem divat a nagyon édes termék. A legrégebbi, több évtizedes recepteken is változtatni kellett, egyetlen fagylalt sem tartalmaz már olyan sok hozzáadott cukrot, mint régen.”

Jó időben jobban esik

– Az idei évben a francia trend tarol, a croissant és a profiterol ízeket választják a fagyizók. Emellett népszerű a pisztácia, a pekándió, a mangó ízű fagylalt, a gyerekeknek a pillecukor, a rágógumi ízek, illetve azok a gombócok, amelyek a csokoládépiacon népszerű termékeket idézik. Az év fagylaltját is szeretik megkóstolni a vendégek, így idén a passió-karamell is slágernek számít – részletezte Csekő Balázs, hozzátéve, ezt az évet nem lehet alapul venni a fagy­laltfogyasztási szokások szempontjából.

„Nem volt sikertelen az idei esztendő, még amiatt sem, hogy a koronavírus-veszélyhelyzetben nem lehetett a cukrászdákat látogatni. Ugyanakkor az időjárás nem volt kedvező a fagyizók számára, az eddig tapasztalt, többnyire esős, hűvös nyári hónapok alatt a szokásosnál kevesebben voksoltak egy frissítő gombóc mellett”

– vélekedett az ügyvezető.

Bucsi Bernadett Ildikó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.