Így lehet vegyszer és súrolás nélkül kitakarítani a sütőt

Ezt a hasznos konyhai praktikát érdemes ellesnie, mert sokszor kihúzhatja majd a pácból.

null

Néha bizony megeshet, hogy teljesen elfeledkezünk a sütő tisztántartásáról a nagy rohanásban. Mire feleszmélünk, azzal szembesülünk, hogy milyen sok szennyeződés rakódott le rá.

Elővesszük a gumikesztyűt és a vegyszert, majd nekiállunk lesikálni. Csakhogy van egy sokkal könnyebb módja is a sütő kitakarításának, és még vegyszer sem kell hozzá.

Hogyan varázsoljuk tisztává a sütőt?

Ezt a konyhai praktikát érdemes ellesnie, mert máskor is kihúzhatja a pácból. Hiszen ugyan ki szeret sütőt sikálni? Senki.

Szerencsére van egy sokkal egyszerűbb módja is a sütő kitakarításának. Mindössze ecetre és szódabikarbónára van szükségünk hozzá.

A lépések a következők:

1. Öntsünk egy jénai tálba vizet és ecetet fele-fele arányban.

2. Tegyük a sütőbe, kapcsoljuk a legmagasabb fokozatra, és hagyjuk így legalább egy órát.

Ezzel lazíthatjuk fel a legkönnyebben a szennyeződéseket.

3. Amint letelt az idő, vegyük ki a tálat, hagyjuk lehűlni a sütőt, és meleg vizes ronggyal töröljük át. Ha biztosra akarunk menni, használhatunk szódabikarbónát is.

Ennyire egyszerű, és még vegyszer sem kell hozzá.

Ez a módszer a mikrónál is működik?

Igen! Keverjük össze az ecetet és a vizet ugyanabban az arányban egy tálban, és tegyük a mikróba öt percre alacsony teljesítményen. Aztán hagyjuk még állni öt percig, hogy a gőz kifejtse hatását.

Utána ugyanúgy jöhet a vizes rongy, és csak le kell törölnünk a szennyeződéseket.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.