A hagyományos francia pirítós elkészítésének első lépése, hogy összekeverjük a tojást, a tejet és egy kevés cukrot.
A hagyományos francia pirítós elkészítésének első lépése, hogy összekeverjük a tojást, a tejet és egy kevés cukrot.
Most is hasonlóképpkezdjük, csak ezen összetevőkön túl még sütőtökpürét és sütőtökös fűszert adunk a keverékhez.
Ezután már csak meg kell forgatni benne a kenyereket, és süthetjük is meg őket. Aztán mehet is az asztalra, hiszen a francia pirítóst a legjobb azonnal tálalni. Ehhez a recepthez juharszirup vagy tejszínhab illik a legjobban.
Sütőtökös francia pirítós
Hozzávalók:
½ bögre sütőtökpüré
4 nagy tojás
2/3 bögre tej vagy növényi ital
1 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj
1 csipet szerecsendió
12 szelet kenyér
Elkészítés:
Keverjük össze az alapanyagokat egy tálban a kenyér kivételével. Verjük habosra. Melegítsünk fel olajat vagy zsírt egy serpenyőben. Forgassuk meg a kenyereket a keverékben, és süssük meg az olajban vagy zsírban mindkét oldalát. Tálaljuk juharsziruppal vagy tejszínhabbal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.