1. Segít megelőzni a bakteriális fertőzéseket
1. Segít megelőzni a bakteriális fertőzéseket
Az áfonya tele van antioxidánssal és C-vitaminnal, erős antibakteriális hatással bír, ezáltal segít megelőzni és leküzdeni a megfázást, köhögést, influenzát és egyéb bakteriális fertőzéseket.
2. Segít a rák megelőzősében
Az áfonya segít megelőzni bizonyos ráktípusokat, mint például a száj-, petefészek-, vastagbél-, máj-, prosztata-, tüdő-, gyomor- és mellrákos megbetegedéseket. Méghozzá azért, mert a magas C-vitamin, réz-, fenol- és antioxidáns-tartalma gátolja a rákos sejtek kialakulását. Az ásványi anyagok és a fitokemikáliák együttműködése pedig a rákos sejtek növekedését akadályozza.
3. Hatásos demencia ellen
Az áfonya remekül hat az agyműködésre, ami a benne található antocianidoknak és proantocianidinoknak köszönhető. Ezek segíthetnek megelőzni az olyan időskori betegségeket is, mint a Alzheimer-kór vagy a demencia.
4. Jót tesz a szemnek és a szívnek
Az áfonya nagy mennyiségben tartalmaz olyan vegyületeket, melyek erősítik a szívizmot és tágítják az artériákat. A gyümölcsben található lutein pedig a szemek egészségéhez járul hozzá. A fekete áfonya segít a korral járó szembetegségek megelőzésében is, mint például a szürkehályog, rövidlátás és diabéteszes retinopátia.
5. Korrigálja a vércukorszintet
Napi 2 csészényi áfonya elfogyasztása helyreállítja, vagy akár meg is akadályozhatja a magas vércukorszintet a 2-es típusú cukorbetegek esetében. Az antioxidáns-, rost- és vitamintartalma miatt hatékony.
6. Remek édességpótlék
Alacsony a cukortartalma, így bátran fogyasztható, de mégis energiát és teltségérzetet biztosít a nap folyamán. Közben nagyszerűen csökkentheti a sóvárgási vágyat azoknál, akik szeretik az édességeket. Jól használható alacsony cukortartalmú sütemények és desszertek készítésénél is.
7. Védi a húgyutakat
Megakadályozza a baktériumok megtapadását a húgyhólyag falán, ezáltal segít elhárítani a húgyúti fertőzéseket. A magas antioxidáns-tartalom miatt erősíti az immunrendszert, és támogatja a hólyag megfelelő működését.
8. Jót tesz az emésztésnek
Magas a rosttartalma, ami jótékonyan hat az emésztőrendszerre. Segíti az emésztést, az egészséges székletürítést és a méregtelenítési folyamatokat is. Ezáltal meggátolja a székrekedést, a felfúvódást, és a gázképződést. Valamint hatékonyan veszi fel a harcot a gyulladásokkal a gyomorban és bélrendszerben.
Egyedülálló gyógyhatása miatt már nagyanyáink is kedvelték a vörös áfonyát. A leveléből készült teát, valamint a bogyó levét egyaránt használták felfázás és gyulladások megelőzésére, kúrálására.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.