A menta frissít, gyógyít, a háztartásban is jó szolgálatot tesz

Nemcsak finom és frissítő hatású, hanem számos más pozitív tulajdonsággal is rendelkezik.

null

A menta nemcsak finom és frissítő hatású, hanem számos más pozitív tulajdonsággal is rendelkezik. Hogy mik ezek? Mutatjuk!

Segít megállítani a csuklást

Szinte mindenki ismeri azt a kínos szituációt, amikor váratlanul csuklani kezd. Ez több szempontból is kellemetlen tud lenni; megzavarhat egy előadást, vagy egy beszélgetést, ráadásul, ha sokáig tart, egy idő után fájdalmas is. Ilyenkor vízivással szoktunk próbálkozni, ám az még hatékonyabb lehet, ha mentalevelet is teszünk a vízbe. A növény segít enyhíteni a csuklást okozó izomgörcsöt, ha pedig víz nincs a közelben, az is segíthet, ha mentalevelet rágcsálunk.

Távol tartja az élősködőket

A menta a háztartásban is jó szolgálatot tesz, mert az erős illatával segít távol tartani a hangyákat és a rágcsálókat, ám belsőleg is hatásos! Rágcsáljunk mentalevelet, ha parazita, vagy bélféreg támadta meg a szervezetünket.

Élénkíti a memóriát

A menta élénk illata nem csak frissít és elijeszti a kártevőket, hanem az agyat is stimulálja. Ha nagyon elfáradtunk például tanulás közben, akkor érdemes mentás illóolajjal illatosítani a szobát, vagy egy gyógynövényes frissítő fürdőt venni. Utána garantáltan jobban fog majd az agyunk.

Elűzi az álmosságot

Egy csésze mentatea revitalizál, élénkít, elűzi az álmosságot, a fáradtságot, serkenti az agyműködést és a gondolkodást. A mentateához egy evőkanál szárított levélből 1,5 dl vízzel készítsünk forrázatot, majd öt-tíz percig hagyjuk állni, mielőtt leszűrjük.

Támogatja az emésztést

A mentatea nem csak a keleties hangulata és a frissítő hatása miatt kedvelt. Étkezés után nagyjából fél órával érdemes fogyasztani, mert az izomgörcsenyhítő hatásával nagyban megkönnyíti az emésztőrendszer dolgát.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Ezért érdemes minél több zöldborsót fogyasztani

A zöldborsó kicsi, zsenge és finom. Mindemellett még rengeteg jó tulajdonsága van, amiért érdemes sokat fogyasztani belőle, mutatjuk, mennyi mindenben segít.

Igazi vitaminbomba

A zöldborsóban sok a C-, és B-vitamin, de magas a kalcium- és magnéziumtartalma is, amik a csontoknak és idegrendszernek fontosak. Ezek akkor tudnak a legjobban érvényesülni, ha nyersen fogyasztjuk, például salátában, vagy megpároljuk. Főzés után csökken a vitamintartalma.

Védi a szöveteket

A zöldborsót a többi zöldséggel és hüvelyessel szemben az teszi egyedivé, hogy magas a fehérjetartalma. Ami az egyik legfontosabb nélkülözhetetlen tápanyagforrásunk, az izmok első számú védelmezője.

Tovább...

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.