Ez történik a testeddel, ha tésztát fogyasztasz

Tény, hogy mértékkel fogyasztva, a tésztával csakis jót tehetünk testünknek!

null

A tésztát mindenki szereti, szívesen készíti, és fogyasztja, mert olcsó, ezerféleképpen variálható, és villámgyorsan teljes értékű fogás készíthető belőle. Arról megoszlanak a vélemények, hogy mennyire egészséges, vagy épp alakbarát, de az tény, hogy mértékkel fogyasztva, a tésztával csakis jót tehetünk testünknek!

1. Energialöket

Mivel a testünk elsődleges üzemanyagforrásai az összetett szénhidrátok, ha gyorsan, nagy dózisban van energiára szükséged, ajánlott egy adag, ebben híresen gazdag tésztát elfogyasztanod.

2. Jókedv

Az összetett szénhidrátok másik csodája, hogy stimulálják az agyban a szerotonin nevű anyag termelését, amit a köznyelv boldogsághormonként tart számon, a hangulatunkra gyakorolt kedvező hatása okán.

3. Jóllakottság

A tészta laktat – ez nem kérdés, ám köztük is különösen az, amelyiket teljes kiőrlésű lisztből készítettek. Hogy miért? A magasabb rosttartalom okán. Persze a fehér, finomított lisztből készült tészták is képesek eltelíteni, ám a jóllakottság érzése sokkal nagyobb mennyiség elfogyasztása után jelentkezik csak, és sokkal hamarabb el is múlik. A teljes kiőrlésű tésztából készült fogások emésztése lassabb, így a felszabaduló cukor is lassabban szívódik fel, megóvva szervezetünket a vércukorszint-ingadozástól.

4. Emésztési gondok

Ha egy tányér tészta elfogyasztása után úgy érzed, felrobbansz, miközben a vér kiszalad az agyadból, és úgy érzed azonnal le kell dőlnöd egy fél órára, valószínűleg túl sokat ettél belőle. Amikor ugyanis hirtelen nagy mennyiségű étel kerül a gyomorba, akkor az agyunk a vértáramot a gyomor felé tereli, hogy ott minél előbb megkezdődjön a feldolgozás. Ekkor hirtelen megugrik a vércukorszint, amit aztán törvényszerű bezuhanás követ, és már be is ütött a „kajakóma”, amitől úgy érezzük egy jottányi erőnk sincs evés után. Ez a érzés, többnyire a kapkodva evés következménye.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Így lesz tökéletes az igazi, eredeti amerikai palacsinta

Abban mindenki egyetért, hogy van néhány fontos szabály az amerikai palacsinta sütésénél, amit fontos szem előtt tartani, ha tökéletes végeredményt szeretnénk. De mégis mire figyeljünk, ha belevágunk ennek a nem csak reggelinek való finomságnak az elkészítésébe?

Tovább...

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.