A zöldborsó kicsi, zsenge és finom. Mindemellett még rengeteg jó tulajdonsága van, amiért érdemes sokat fogyasztani belőle, mutatjuk, mennyi mindenben segít.
A zöldborsó kicsi, zsenge és finom. Mindemellett még rengeteg jó tulajdonsága van, amiért érdemes sokat fogyasztani belőle, mutatjuk, mennyi mindenben segít.
Igazi vitaminbomba
A zöldborsóban sok a C-, és B-vitamin, de magas a kalcium- és magnéziumtartalma is, amik a csontoknak és idegrendszernek fontosak. Ezek akkor tudnak a legjobban érvényesülni, ha nyersen fogyasztjuk, például salátában, vagy megpároljuk. Főzés után csökken a vitamintartalma.
Védi a szöveteket
A zöldborsót a többi zöldséggel és hüvelyessel szemben az teszi egyedivé, hogy magas a fehérjetartalma. Ami az egyik legfontosabb nélkülözhetetlen tápanyagforrásunk, az izmok első számú védelmezője
Segít a gyógyulásban
Fontos még kiemelni, hogy a zöldborsóban remekül érvényesülnek az arányok, 1:1 tartalmaz magnéziumot és kalciumot, ami a felszívódás miatt lényeges. A kalcium ugyanis így könnyebben szívódik fel és tovább marad meg az izmokban is. Mindez elősegítheti az izom és a csontsérülés gyulladásos betegségeinek gyógyulását.
Normalizálja a vérnyomást
A zöldborsó magnézium és mangán tartalma lehetővé teszi a vérnyomás normalizálását. A zöldborsó kúraszerű fogyasztása következtében a magas vérnyomás csökken, az alacsony emelkedik, tehát remek természetes gyógymód a vérnyomásproblémákra.
Serkenti az emésztést
Rengeteg rost található benne. Ezek fontos szerepet játszanak az emésztési folyamatokban. A rendszeres zöldborsófogyasztás nem csak a székrekedéstől és a kellemetlen puffadástól kíméli meg a szervezetet, de a fölös kilókat sem engedi lerakódni.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!
Ez történik a testeddel, ha tésztát fogyasztasz
A tésztát mindenki szereti, szívesen készíti, és fogyasztja, mert olcsó, ezerféleképpen variálható, és villámgyorsan teljes értékű fogás készíthető belőle. Arról megoszlanak a vélemények, hogy mennyire egészséges, vagy épp alakbarát, de az tény, hogy mértékkel fogyasztva, a tésztával csakis jót tehetünk testünknek!
1. Energialöket
Mivel a testünk elsődleges üzemanyagforrásai az összetett szénhidrátok, ha gyorsan, nagy dózisban van energiára szükséged, ajánlott egy adag, ebben híresen gazdag tésztát elfogyasztanod.
2. Jókedv
Az összetett szénhidrátok másik csodája, hogy stimulálják az agyban a szerotonin nevű anyag termelését, amit a köznyelv boldogsághormonként tart számon, a hangulatunkra gyakorolt kedvező hatása okán.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.