Rengeteg dologra használható a fahéj a sütésen kívül

A fahéj az ízesítésen kívül még rengeteg dologra használható a ház körül.

null

A fahéj nemcsak, hogy nagyon egészséges és markáns ízével különlegessé teszi az ételeket, de az ízesítésen kívül még rengeteg dologra használható a ház körül.

Elűzi a szúnyogokat

Mi a legtöbben imádjuk a fahéj illatát, a szúnyogokat azonban kifejezetten taszítja, úgyhogy remekül használható ellenük. Például készíthetünk egész fahéjból dekorációt a kerti vagy a balkon asztalra, vagy csak szétszórhatjuk a kertben, vagy az erkély kaspóiban, cserepekben, néhány helyen. Így a fahéj illata hamarosan már nem csak a karácsonyhoz, de a nyári estékhez is társítható lesz a számunkra.

Távol tartja a hangyákat

Ahogy a szúnyogok, úgy a hangyák sem szeretik a fahéj illatát, tehát miattuk is érdemes lehet szétszórni a kertben, vagy célirányosan elhelyezni a lakásban. A legjobb, ha megfigyeljük a hangyák útvonalait és direkt oda rakjuk a fahéjdarabokat.

Táplálja a gyökereket

A fahéj a palánták ültetésekor jól jöhet. Mielőtt elültetnénk a növényt, mártsuk vízbe a gyökerét és szórjuk be fahéjjal, így rengeteg plusz tápanyaghoz jut és sokkal gyorsabban nő majd!

Gyógyítja a növények sérüléseit

Nem csak a palántákon segíthet, hanem a sérült növényeken is: csak be kell szórni fahéjjal a sérülés, törés helyét, ha tudjuk, kötözzük össze az eltört részeket. Az hamarosan lezáródik majd, nem tud tovább romlani az állapota és gyorsabban is regenerálódik.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Csipsz házilag: Egyszerűbb, mint gondolnád!

Az újabb csipszállomány beszerzése előtt gondold végig, nem lenne-e jobb házilag előállítania a finomságot. Így olcsóbb, gyorsan elkészül, és kevesebb egészségre káros összetevőt tartalmaz.

Krumpli, olaj, só

Mindössze ez a három hozzávaló szükséges a sikerhez. Lehetőleg C típusú, vagyis sütéshez ajánlott burgonyát válassz. Hámozd meg a szemeket, majd uborkaszeletelővel vagy káposztagyaluval karikázd fel max. 2 mm vastagon. Hogy a csipsz állaga megfelelő legyen, a felesleges keményítőt el kell távolítani. Ehhez tegyél egy nagy tálba hideg vizet, áztasd bele a szeleteket, majd pár perc múlva öntsd le róluk a vizet. Ismételd a műveletet addig, amíg kristálytiszta nem marad a burgonya áztatóvize. A leszűrt krumplit alaposan szárazra kell törölni.

Tovább...

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.