Szeletelve, darálva – hogy tároljuk a húst a mélyhűtőben?

Az sosem árt, ha lapul egy-két kiló hús a fagyasztóban. De hogyan tároljuk őket?

null

Ha betáraznánk húsokból, akkor érdemes nagyjából eltervezni, hogy miből mit szeretnénk készíteni. Így ha később fel szeretnénk őket használni, akkor csak ki kell vennünk őket a mélyhűtőből, kiolvasztani és már dolgozhatunk is vele. Mutatjuk, milyen ételeket készíthetsz, ha egészben, ha szeletelve, ha kiklopfolva, ha kockákra vágva, vagy ha ledarálva fagyasztod le őket.

Ha egészben fagyasztjuk le

Egészben nyilván akkor érdemes eltenni a húsokat, ha egészben is akarjuk őket felhasználni, például ha egészben sült csirkét vagy kacsát készítenénk. De az is előfordulhat, hogy csak a húsok egy részére lesz szükségünk egészben, például a combra, ha például sült csirkecombot készítenénk.

Ha szeletelve fagyasztjuk le

Akkor szeleteljük fel előre a húsokat, ha serpenyőben sült húst, például sült csirkét, esetleg tepsiben sült húst, például mustáros tarját szeretnénk készíteni. Ebben az esetben nincs is más dolgunk, csak kiolvasztani a húst, és már süthetjük/fűszerezhetjük is. Így pillanatok alatt elkészülhet az ebéd!

Ha kiklopfolva fagyasztjuk le

A rántott hús a legtöbb családnál nagy kedvenc, amihez elengedhetetlen az alaposan kiklopfolt, vékony hússzelet. De ha valamilyen göngyölt húsos finomságot készítenénk, akkor is érdemes lehet klopfolni.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Néhány nagyon jó és olcsó természetes tisztítószer

Felesleges drága kemikáliákat vásárolni, ugyanis a leghatékonyabb természetes csodaszerek minden háztartásban megtalálhatók!

Szódabikarbóna

Használd ezüst- és fémtárgyak tisztítására. Önts egy tálba annyi vizet, hogy ellepje az ékszereket, edényeket, majd szórj hozzá szódabikarbónát. Hagyd állni benne néhány órát, öblítsd le és egy puha ronggyal töröld fényesre őket.

Citrom

Fehérítő és vízkőoldó hatása miatt a legjobb fegyver a konyhában és a fürdőben. Egy félbevágott citrommal dörzsöld át a szanitereket, majd a kagylókat. Ha elszíneződik a vágódeszka vagy a kezed, szintén dörzsöld át a gyümölcs húsával.

Tovább...

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.