A koronavírus második hullámának beköszöntével még sürgetőbb, hogy szervezetünk védekező rendszerét a fenyegető betegség jó erőben találja. Ennek egyik nagy titka a vitamindús táplálkozás.
A koronavírus második hullámának beköszöntével még sürgetőbb, hogy szervezetünk védekező rendszerét a fenyegető betegség jó erőben találja. Ennek egyik nagy titka a vitamindús táplálkozás.
Homoktövis bármilyen formában
Megfelelő mennyiségben fogyasztva a homoktövis szervezetünk igazi őrangyala lehet. A járvány idején különösen ajánlott a fogyasztása, hiszen C-vitamin tartalma a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese, és antioxidánsokat is nagy mennyiségben tartalmaz. Így, nemcsak az immunrendszer erősítésében, de a fertőző betegségekkel szembeni védekezésben is fontos szerepe van.
Gyömbér
A gyömbér a gyomor serkentésével támogatja az emésztőrendszert, mely így hozzájárul immunrendszerünk megerősítéséhez. A gyömbérteát sokan csodaszerként tartják számon, ugyanis izzasztó és méregtelenítő hatása segít levinni a lázat, kiírtani a vírusokat, csillapítani a köhögést és a torokfájdalmat.
Húsleves
Tanulmányok bizonyítják, hogy a húslevesnek gyulladáscsökkentő és vírusellenes hatása van a benne rejlő vitaminok és antioxidánsok miatt. A só, valamint az evés közben belélegzett gőz szintén segít, hogy az eldugult légutak felszabaduljanak. Magas tápanyagtartalmát főleg a hagyma, a fokhagyma, és az egyéb zöldségek biztosítják.
Zabkása reggelire vagy akár ebédre is
A gyömbérhez hasonlóan a zab is az emésztőrendszer erősítésével segíti az immunrendszer gondtalan működését. A zab értékes vitaminokat, ásványi anyagokat, és rostot tartalmaz, amelyek a bakteriális fertőzésekkel szemben is védelmet nyújtanak. Nem mellesleg, a zabkása, és egyéb zabból készült ételek könnyen, és olcsón beszerezhetőek.
Olajos magvak
A kalcium és magnézium mind felelősek immunrendszerünk egészségéért. Segítenek a gyulladások enyhítésében, támogatják a szív működését, és az energiatermelést. Mindezt egy-egy apró magban megtaláljuk. Fontos fehérjeforrás lehet például a tejcukor- vagy tejfehérje-érzékenyeknek.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!
A tojás a legolcsóbb és legegészségesebb fehérjeforrás
Majdnem 20 millió darab tojással többet ettek a magyarok 2019-ben 2018-hoz képest, de 2020-ban is érezték a tojástermelők a koronavírus-járvány miatti megemelkedett keresletet. „Ez is bizonyította, hogy Magyarországon minden tartástechnológiának helye van – az EU-konform ketrecesnek, a mélyalmosnak, a szabad- és a biotartásnak – mert minden tartásmódban termelt tojás kellett ahhoz, hogy a hazai boltok polcait magyar termelésű tojással töltsék fel” – mondta el Szép Imre, a Tojásszövetség elnöke.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.