Az amerikai konyha manapság már legalább annyira elterjedt, mint a hagyományos, külön helységben lévő konyha. De tényleg olyan jó ötlet? A mindmegette.hu összegyűjtötte a mellette és az ellene szóló érveket, mindkettőből akad.
Az amerikai konyha manapság már legalább annyira elterjedt, mint a hagyományos, külön helységben lévő konyha. De tényleg olyan jó ötlet? A mindmegette.hu összegyűjtötte a mellette és az ellene szóló érveket, mindkettőből akad.
Tágasabb terek
A nagy terek nagyobb szabadságérzetet adnak és jót tesznek a közérzetünknek. Az amerikai konyhás nappali így sokkal jobb választás lehet, mint két szűkös helyiség, amiből egyiket sem lehet igazán kiélvezni a kis mérete miatt.
Plusz egy szoba
Sokan azért a nappaliban alakítják ki a konyhát, mert úgy nyernek egy plusz szobát, ami nagyon praktikus lehet, ha például szükség van egy dolgozószobára vagy egy gyerekszobára. Ráadásul a plusz helyiség az ingatlan értékét is növeli.
Szabadon szálló ételszag
A főzés bizony szaggal jár és ilyenkor sokkal jobb, ha egy kicsit el van szigetelve a többi helyiségtől. Nem csak az érzékszervek számára lehet zavaró, hanem a nappaliban tartózkodók ruhái is gyorsan beisszák az ételszagot. Persze lehet közben szellőztetni, csak télen ez nem a legkellemesebb.
Ez térben a konyhai eszközökkel
A turmixolás, kevergetés, mosogatás, sőt még a kávéfőzés is zajjal járnak. Ami lehet, hogy éppen nem jókor jön, ha mondjuk a többiek éppen tévét néznek. Ez akár könnyen konfliktusforrás is lehet.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!
Mutatjuk a higiénikus mosogatás alapvető szabályait
Baktériumok az otthonunkban
Életünk közel 90 százalékát beltérben töltjük, az épített terek, különösen a hagyományos konyhai környezet pedig igen kedvező a mikrobák, többek között a kórokozók alapvető megtelepedésének és terjedésének. E mikrobatelepek összetétele a lakás különböző részein eltérő lehet, a legváltozatosabb formában pedig a fürdőszobában és a konyhában vannak jelen. Ezek a helyiségek valóságos inkubátorai lehetnek a mikrobáknak, hiszen egyrészt mindig van utánpótlás az emberi testről vagy a nyers élelmiszer-alapanyagokról, másrészt pedig a nedvesség, a pára jelenléte is ideális feltételeket teremt számukra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.