Hat étel, ami lefagyasztva egészségesebb, mint frissen

Azt gondolhatnánk, az ételek mindig frissen a legegészségesebbek, de ez nem így van.

null

A következő zöldségek és gyümölcsök például lefagyasztva még táplálóbbak lehetnek. Érdemes velük feltölteni a mélyhűtőt! – írja a mindmegette.hu.

ZÖLDBORSÓ

Ha hiszi, ha nem, a fagyasztott zöldborsónak magasabb lehet a C-vitamin tartalma, mint a friss zöldborsónak – írja a Healthline. Így semmivel nem lesz egészségtelenebb a borsófőzelék vagy a rizibizi, ha nem zsenge zöldborsóból készül. Sőt, épp ellenkezőleg!

Fotó: Pexels

SPENÓT

Nincs otthon friss spenótlevél? Semmi gond, tökéletes lesz a fagyasztott spenót is, hiszen akárcsak a zöldborsó, a spenót is több C-vitamint tartalmazhat fagyasztott formában.

SÁRGARÉPA

A sárgarépa hűtött tárolás során egy hét alatt akár a C-vitamin tartalmának 80%-át is elveszítheti. Így ha vásárlás után nem fogyasztjuk el azonnal, érdemes inkább a fagyasztott verziót választani belőle.

ÁFONYA

Egy 2013-as tanulmányból derült ki, hogy a friss áfonya – akárcsak a répa – annál többet veszít a C-vitamin tartalmából, minél több ideig tároljuk a hűtőben. Így ha a smoothie-hoz egy kis áfonyát is hozzáadnánk, érdemes inkább a fagyasztott verziót választani.

ZÖLDBAB

A zöldbab lefagyasztva sok esetben szintén több C-vitamint tartalmaz, mint a friss. Ennek az az oka, hogy valószínűleg magasabb minőségi ponton szedték le a zöldséget, majd rögtön le is fagyasztották, így megőrizte a teljes tápanyagtartalmát.

Az almaecet évek óta hódít a magyar konyhákban. Amellett, hogy alapvető élelmiszer, fogyasztása a szervezetre is jótékony hatással van. De hogyan kell használni, ha fogyni szeretnénk? Ebben nyújt segítséget korábbi cikkünk: Így fogyhatunk az almaecet segítségével

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.